Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kristovivojnici

Marketing

Presveto Trojstvo

Trojstvo je mnogim ljudima teško za shvatiti. Moglo bi se reći da je Trojstvo najveća misterija u kršćanstvu.
Bog dolazi kao Otac,Sin i Duh Sveti. Možda možemo bolje shvatiti usporedbu sa vodom. Voda dolazi u krutom,tekućem i plinovitom stanju. Iako Bog dolazi kao tri božanske osobe on je i dalje Jedan.

Otac je Stvoritelj i onaj koji održava kreaciju,Sin je most prema Ocu i utjelovljena Njegova Riječ,a Duh Sveti je sveprisutna Božja energija koja daje snagu, vjeru i život ljudima. O Duhu Svetom se malo govori iako je on jako važan. Njegova moć je velika i nama neshvatljiva. Treba se moliti i Duhu Svetom. I takve su molitve lijepe i važne za nas.


Iv 14,26 Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.

Mk 13,11 "Kad vas budu vodili na izručenje, ne brinite se unaprijed što ćete govoriti, nego govorite što vam bude dano u onaj čas. Ta niste vi koji govorite, nego Duh Sveti.

Simboli Duha Svetoga su voda i vatra.
Dvanaest plodova Duha Svetoga su: ljubav, radost, mir, strpljivost, velikodušnost, uslužnost, dobrota, krotkost, vjernost, blagost, suzdržljivost i čistoća.

Sedam darova Duha Svetoga su:
1.Mudrost
2.Razum
3.Savjet
4.Jakost
5.Znanje
6.Pobožnost
7.Strah Božji

Onaj koji je shvatio pravu prirodu Presvetog Trojstva,taj je shvatio i kršćanstvo.





Post je objavljen 01.09.2010. u 12:58 sati.