Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Sabornici grade vile


Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič prije godinu dana stajala je pred dvokatnicom u bjelovarskoj secesijskoj četvrti koju je platila 100.000 eura. Podigla je, rekla je tada, kredit da bi isplatila vlasnike. Ubrzo je kuću sravnila do temelja. Na tom mjestu danas stoji objekt vrijedan oko dva milijuna kuna. Uz plaću od 21.000 kuna, Adlešič ima garsonijeru u Zagrebu i apartman u Novom Vinodolskom.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, kao i Đurđa Adlešič, ne voli razbijati glavu u potkrovlju. Tako je u zagrebačkom Ružičnjaku, zajedno s poznatim golmanom Tomislavom Butinom, sagradio kuću s ravnim krovom. Njihove supruge, vjenčane kume, složile su se da Jandrokovići žive u stanu od 120 kvadrata, a ostatak kuće je za obitelj Butina. Da bi sagradili impresivno zdanje, morali su kupiti građevinsko zemljište za milijun kuna na kojem sada ponosno stoji trokatnica Butina-Jandroković.

Zagrebački Beverly Hills, kako od milja zovu Ružičnjak, dom je i predsjednika Sabora Luke Bebića. Za svojih 126 kvadrata podigao je kredit od 460.000 eura. Taj luksuz mjesečno ga košta 16.000 kuna. No kad plati kredit, ostane mu solidna plaća za Hrvata 8000 kuna. Inače, Bebić uz ovaj stan posjeduje nekretnine vrijedne četiri milijuna kuna. Uz vikendicu u Komarni od 120 kvadrata, ima kuću u selu Desnima od 77 četvornih metara. U imovinskoj kartici prijavio je dohodak od obiteljskog gospodarstva 50.000 kuna te poljoprivredno zemljište od 28.000 četvornih metara.

Bebić ništa nije prepustio slučaju pa je o tome unaprijed obavijestio javnost, smatrajući da će se uzburkani duhovi prije stišati ako sam kaže što je i koliko platio nego da to mediji otkrivaju. No, tom tezom nije se vodio bivši ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević kad je prije dvije godine kupio luksuzni četverosobni stan na zagrebačkom Bukovcu. Na posljednjem katu urbane vile smjestilo se njegovih 160 kvadrata koje je platio 350.000 kuna. Do svoje 78. godine bit će rob kredita za koji mjesečno mora izdvajati 11.500 kuna.

O imovini saborskog zastupnika Andrije Hebranga najglasnije se čulo od njega samoga za vrijeme predsjedničkih izbora.- Supruga i ja zajedno smo zaradili oko milijun1 220 tisuća eura u 34 godine rada, a ukupna imovina koju smo stekli vrijedna je oko 600.000 eura, rekao je krajem 2009. Hebrang dodajući da je bio najsiromašniji predsjednički kandidat. Njegova i imovina njegove supruge, kaže, iznosi polovicu zbroja svih plaća koje su dosad u životu zaradili. U Zagrebu imaju stan od 120 kvadrata vrijedan 320.000 eura, vikendicu u Pisarovini od 100.000 eura te kuću na Pašmanu od 117 kvadrata i vrijednu 200.000 eura. Dok oni nižu milijune i grade vile, pokojni Frano Šupilo nije ni znao koliko je bio u zabludi kad je rekao da političari moraju imati samo tri stvari: debelu kožu, dobar želudac i čistu savjest..

Izvor/autor: 24express/PressCut

Post je objavljen 01.09.2010. u 09:21 sati.