Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Izišao 19. broj Vrgoračkih novina - prvih novina Vrgoračke krajine

U prodaji je devetnaesti broj Vrgoračkih novina - prvih novina Vrgoračke krajine. U ovom broju donosimo opširan članak o okolnostima i akterima ukidanja Općinskog suda u Vrgorcu. U spomen na četničke žrtve od 29. kolovoza 1942. godine donosimo intervju sa svjedokom događajama, Brankom Oršulićem iz Dragljana. Tu je i intervju sa saborskim zastupnikom HNS-a Goranom Beusom Richemberghom u kojem razmatramo trenutnu političku situaciju u Hrvatskoj, ali i govorimo o problematici dvostrukih državljanstava i okolnostima ukidanja vrgorskog suda. U ovom broju nalaze se i izvještaji iz fešte u Velikom Godinju, sajma na Velikom Prologu, dječjeg turnira u Radonićima i mnogobrojnih gostovanja KUD-a Vrgorska krajina tijekom ljeta. Tu je i osvrt na knjigu „Kako živi narod“, odnosno dio koji se tiče Vrgorske krajine, te prenošenje njezinih najvažnijih dijelova. Nastavljamo i priču o kultnim mjestima Vrgorčana pričom o caffe baru Titanic, popularnoj Konobi.
Uz sve navedeno, u novini se nalazi i cijeli niz vijesti i vijestica iz Vrgorske krajine, osvrt na sportske događaje, Vrgoračka vaga, filmska preporuka mjeseca, dječji kutak, nagradna zagonetka, no comment itd.
Svoj primjerak Vrgoračkih novina u Vrgorcu možete kupiti u trgovinama Jukić, diskontu Pivac, trgovini Ante, trgovini Mario i pekarni Jadran.
Izvan Vrgorca novine će biti dostupne za nekoliko dana i to u: Makarskoj (Diskont Pivac, Zrinsko Frankopanska 36), Splitu (Mesnica Pivac, Stari Pazar bb), Zadru (Mesnica Pivac, Dalmatinskog sabora 2) i Zagrebu (Profil Megastore, Bogovićeva 7).


Post je objavljen 01.09.2010. u 14:30 sati.