Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Zagrijavanje za 5th International Triathlon in Saalfelden

Za sve one koji ne znaju, Žohar se priprema za 5th International Triathlon in Saalfelden, koji će se održati ovu subotu (4. rujna 2010). Kada pišem "priprema", shvatite to, više kao priprema u "mentalnom" smislu, nego u fizičkom. Odmah želim naglasiti da sam prilično nezadovoljan s fizičkim pripremama.


5th International Triathlon in Saalfelden - plan utrke


Plivanje
Zadnje plivanje sam odradio 25.07., prije godišnjeg odmora, odnosno prije skoro mjesec i pol dana. U 2010. godini sam otplivao 9,5 km u 9 treninga. Zvuči li vam ovo kao kvalitetna provedba?
Za natjecanje sam nabavio neoprensko odijelo, takozvani wetsuit. Unaprijed se zahvaljujem Janku na posudbi. Uspio sam se jučer utrpati u odijelo, a kako se to radi, pogledajte na slijedećim youtube filmićima:
Wetsuit fitting - how to put on a triathlon wetsuit
Karena Dawn Wetsuit Demo
How To Put On Your XTERRA WETSUITS
Što mislite, za koju verziju sam se odlučio?
Naravno, za drugu. belj

Postoji dosta elemenata koji me muče, dominantno je disanje, nakon toga dolazi tempo, eventualni grčevi.
Time limit na plivanju je 01:10:00, odnosno sat i deset minuta. Hoću li stići to isplivati i obaviti tranziciju? Skidanje odijela, navlačenje svega ostalog i kretanje na biciklističku dionicu. Bit će napeto, bit će "na knap", bit će pitanje minuta.
Bio bih jako razočaran kad ne bih uspio, unatoč slabim pripremama.


5th International Triathlon in Saalfelden - profil biciklističke staze


Bicikliranje
Nemam niti jedan trening od 80 km, pa čak niti jedan trening duži od 40 kilometara, a da nije bilo dosta odmora između. Imam par treninga od 30 km, na kojima sam uspio održati tempo između 25 i 30 km/h, no kad na to dodam efekt umora na dužu distancu i kad uzmemo u obzir ukupni uspon od 870 metara (što je više od uspona na Sljeme) i ovdje će biti utrka s vremenom i stizanjem prije time limita (03:05:00 za sami bicikl, odnosno 04:15:00 u kombinaciji s plivanjem).
S Kockicom sam bio prošli tjedan kod kolege (Christoph H.) koji je biciklist. Napravio je fitting bicikla na moje mjere. Jel' mi sjedalo dovoljno nisko (držao sam ga previsoko), jel' dovoljno blizu, jel' mi koljeno u visini osovine pedale i još puno toga... Ponovio sam skidanje kotača. Nije problem u prednjem, negu u zadnjem, zbog lanca.
Tada nisam mislio da će mi to biti potrebno, no, već ovu subotu, dok sam išao kupiti handlebar padove i veći bidon (od 1 litre), probušila mi se guma. Zadnja guma! Odlična prilika da pokažem što sam naučio. Kolega kaže da mi za promjenu gume treba biti dovoljno 3 do 5 minuta. Pa, od prilike mi je toliko i trebalo, 3 puta 5 minuta. Skini kotač, upotrijebi alat za skidanje gume, izvadi zračnicu, namjesti drugu unutra, tako da ju vanjska guma ne pritisne, napumpaj ju malo, namjesti vanjsku gumu, napumpaj gumu do kraja, ubaci ju u vilicu tak da lanac sjedne na zupčanike i da sve izgleda kao da nisi ništa radio. I sve to za manje od 5 minuta! No way, za sada. I nemoj zaboraviti vratiti ručicu na kočnici, kao što sam to ja zaboravio i skužio na probnoj vožnji.
I da samo spomenem kako sam se osjećao dok sam se s probušenom gumom vraćao kroz grad u biciklističkim cipelicama:

ALBATROS

Često za zabavu mornari na brodu
Love albatrose, bijele morske ptice
Što prate brodove uz duboku vodu
Kao ravnodušne, tihe suputnice.

Tek što ih uhvate i na daske stave,
Vladarice neba nespretno i bijedno
Spuste svoja krila i, pognute glave,
drže ih ko vesla postiđeno, čedno.

O, kako je mlohav taj putnik krilati!
Nedavno prekrasan, kako li je ružan!
Netko mu kljun draži onim što dohvati,
Drugi oponaša hod mu tako tužan.

Pjesnik je nalik tom gospodaru neba
Što živi u buri i carskog je roda,
U zemaljskoj hajci nema što mu treba
I silna mu krila ne daju da hoda.

Prevela: Dunja Robić


Još da spomenem, kolega mi je otkrio zanimljivu biciklističku disciplinu: Cyclo-cross
Speckama po prirodi i blatu! Nastrano i zanimljivo. Čekam prvu cyclo-cross utrku u Hrvata!


5th International Triathlon in Saalfelden - profil staze za trčanje


Trčanje
Napokon disciplina koje se ne bojim. Time limit za trčanje je 03:00:00 odnosno 07:15:00 ukupno. Očekujem da ću za polumaraton, nakon svega što sam prošao prije trebati 2 sata ili nešto malo više, ali svakako ispod tri sata. Čak i ako budem najsporiji natjecatelj, bitno mi je da završim.
Od Durmitora odnosno od 15. kolovoza treniram povremeno i nesistematično. Prvi tjedan nakon godišnjeg sam zaglavio na poslu i do weekenda nisam trčao, a tada sam odradio 24 sata SLJ'eMana. Drugi tjedan dva treninga s 8 km trčanja i bicikla, dakle simbolično i aktivnijim weekendom. Treći tjedan, odnosno ovaj tjedan, opet ništa zbog posla, ali i vremena. Pada jaka kiša i puše vjetar.
Moći ću otrčati, ali sam zabrinut za ostale discipline.

Ako se sjetite u subotu, pomolite se / klanjajte za mene. Dugo nisam zvao Svevišnjeg (od 13. Zagreb Open) u pomoć, možda je vrijeme da mu se javim.


Post je objavljen 01.09.2010. u 22:10 sati.