Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

@ Borivoj
Mi nemamo vlast koju zasluzujemo Obicna je to floskula u obliku opticke iluzije koja se usmjereno raznosi poput epidemije na masovnu neupucenost i temeljito iznurivanje, kao i njene daljnje pasivizacije, kako bi se u njeno ime nastavila opca pljacka drustvenih dobara od strane vladarsog velikog Gusara .
I nije to tek nasa pojava. Siri se globalno jos od pocetka dvadesetog stoljeca, kad je uronuli kapitalizam morao krenuti u prvi svjetski osvajacki rat radi ponestajajuceg mu viska vrijednosti, kojim je do tada komotno zivotario u svojim nacionalnim enklavama.

Tko onda odrzava taj pakleni drustveni stroj pomocu kojeg jedna neznatna manjina uspjeva podcinjavati cjelokupno covjecanstvo svojim razuzdanim hirovima, razaranjem humanih evolutivnih stecevina , unistavanjem prirodnih resursa, opce kontaminacije planetarne zivotne izvornosti, i nacin ponistavanja egzistencijalnih uslova dolazecim generacijama. Ne samo odrzavanja sadasnje nametnute bijede usred stvorenih tehnoloskih uvjeta , koja zahtjevaju raspodjelu stvorenog izobilja za cjelokupno covjecanstvo.

Tko jos, u toj glomaznoj masineriji klasnog sustava ima smjelosti da se okomi upravo na njegove najvece zrtve radne mase, koje vegetiraju pod pendrekom drzavotvornog monstruma, koordinatora njegovih zakonodavno represivnih kanona, njegove krscanske manipulativne tehnike zastrasivanja vjecnim nebeskim prokletstvom osamucene joj pastve.

I tko jos ne vidi novo nastalog drustvenog monstruma, Glasacku kastu, koja se parazitski izlezava na povlastenim primanjima samo zato da se pojavi na desetak minuta za svakih cetiri godina sa narucenom listom utvrdjenih politickih zlocinaca koji ce “sluziti demokratskom izbornoscu” vladajucoj oligarhiji.

Jer, ne vidjeti taj zloduh klasnog cirkusa , nisu tek po srijedi neupucene mase.
Tu su takodjer intelektualni Spinovi, zanesenjaci i placenici, sa zadatkom da ispreplicu covjacanstvo svojom elitnom paucinom o vjecnome “neprijatelju “ sto prijeti iz susjednog dvoristva, ugrozava nase “patriotsko ognjiste, nase vjerske, plemenske, nacionalne, rasne , etiche , kulturne , morane i svekolike nametnute im nastranosti.

Jedna opca optuzba uperena na mase, zlokobno je vlastito izuzece, distanciranje od svega gdje se nismo nasli upravo tamo gdje smo terbali biti kao suodgovorne jedinke za postojece drustveno stanje..






Post je objavljen 26.08.2010. u 13:53 sati.