Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gutanzaniji

Marketing

Afričke priče - početak

Kako ne bi sve izgledalo divno i bajno (safariji, more, itd.) ovdje u Africi, probati ću kroz nekoliko (stotina) primjera, odnosno priča pokazati kako uopće nije tako.

Zadnja je prelila kap pa ću početi sa njom.

Dakle, poznanica (u svojstvu tromjesečne praktikantice u jednoj ovdašnjoj ambasadi) se prilikom posjete sestre i dečka otputila na jednu manju turu po Tanzaniji - autobusom. Kakvi su vozači idijoti možete se podsjetiti ovdje. Na povratku se dogodilo slijedeće. Autobus se, pretječući vozila velikom brzinom (podsjetiti ću vas kako mene nerijetko zaobilaze dok vozim 110-120 km/h), morao vratiti na svoju stranu zbog nadolazećeg kamiona iz suprotnog smjera. "Mali" problem je bio osobno vozilo, koje je isto htio zaobići, a u koje je vrativši se, udario usprkos snažnom kočenju i bacio ga sa ceste. Ah da, očešao je i kamion iz suprotnog smjera.

Nije bilo mrtvih nego samo laganijih ozljeda uz "promućkani" autobus. Poznanica se u šoku izvikala na vozača ali su joj tanzanijci putnici objasnili slijedeće: kriv je vozač odbačenog automobila jer je vozio - presporo !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? WTF !?

Da li vam je jasno kakav mentalni sklop postoji ovdje ljudima u glavi ?

Nastaviti će se...



Post je objavljen 26.08.2010. u 11:30 sati.