Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

3.bojna, Markan, zene i virusi…

...Riblja corba-Volim zene

Kraj je kolovoza… godina gospodnja 1994.
…obicni dan u neobicno vrime.
Rat je picija svugdi okolo nas, a cila se ekipa skupila u „Orlanda“.
…prvi ritual ratnika po povratku sa jos jedne jebene smjene na cuki.
Svi sritni sta smo zivi i neruvinjani, pa je prisniji bija kafic od kuce.iako smo znali da nam sad one nase doma jebu sve po spisku.
… ipak je ritual ima svoje drazi, jer tek su se sad po komodu mogle pricati baze koje su se desile u zabiti Herceg-Bosne, cuvajuci ko zna sta i jos manje zasto.
…jebate, ne mogu virovat!!! …promrmljam u sebi citajuci te skrabaste zapise „iskopane“ iz kartonske kutije od cipela, dok sam nervozno pritresa po ormaru trazeci neku osobnu papirologiju.



Gledan krpeni grb Bojne, kojeg sam otpara sa kosulje prije nego li san razduzija ratnu opremu…uzmem ga u ruku, a sjecanja naviru:
…bilo kako bilo, ritual ratnika se blizija drugoj gajbi pive, kad se Markan sitija da mu je sutra rodjendan.
…supeeeer!!! …momci sutra ste kod mene doma na veceri!!!
…JEEEEEEEEE!!! …zarlaukali smo svi od reda i dogovor je pao u tili cas.
Zna sam da ce mu zena past u ocaj i popizdit kad sazna za tu „radosnu“ vijest, pogotovo sta su zivili u stanu kod Markanove punice, koju je on strasno „obozava“.
Naoruzani sa dvi gajbe pive kao poklonom za rodjendan, stigli smo ti mi u taj mali stan.
Ekipa glumi finocu ka' da smo iz Finske, sidamo za stol u dnevnoj sobi, vade se odma iz dzepa karte, duvan, upaljaci, papir i olovka…!
…sve ka' u bajci, Markanova zena i dica se pokupili u drugu sobu, mi „malo“ bucni ka' da smo u gostioni, klopa na stol, otvara se piva, pali duvan, dile karte…!!!
PAAAA, SRITAN TI RODJENDAN MARKANE!!!...povikasemo svi uglas i digosmo boce u zrak, a onda potez veceri:
…iz sobe izlazi punica, mala sitna zenica i uzima skoro vec punu pepeljaru sa stola da je isprazni i ocisti.
AAAEEEEEEEEEEEEE!!!...zaurlice Markan i tu facu necu nikad zaboravit.
Ljut ka' paprika, pun bijesa i ogorcenja, prisao je punici, uzeja joj pepeljaru iz ruke i reka:
…STA SI DOSLA OVDJE, KOJI KURAC?!… AJ, VOZZZZZZIII !!!
…pa zete, ja sam mislila…!!! …dalje nije stigla prozborit, jer Markan je vec bija diga prst u zrak ka' da je za govornicom u Saboru i nastavija istim tonom.
…GOSPOĐO, MISLIN DA SAM VAM NAJAVIJA DA MI KONOBAR NIJE POTRIBAN VECERAS!!!
U prvi tren nasta muk, nelagoda se uvukla u onih 15-tak kvadrata…
Punica se pokupila i napustila bojno polje, a mi cim je ona zatvorila vrata za sobom u isti glas odma poceli dilit savjete i gladit situaciju, u stilu:
…pa Markane, zena nije nista lose tila, eto samo da nam da malo ruke i pomogne…
…ZNATE STA???...PUSITE VI MENI SVI KURAC!!! …cili dan joj danas trubim da se ne pojavljiva kad Vi dodjete, al' ta baba jednostavno ne moze odolit!!! …mora ona vidit ko' je dosa, sta radimo, sta jedemo i pijemo…sve iz pakosti, ZLO DA NE MOZE VECE!!!
Sutimo svi ka' zaliveni, a on ne pristaje:
Takva joj je i cer!!!...ISTA!!!...PLJUNUTA!!! …virujte Vi meni, za 500 godina na Zemlji ce prezivit samo virusi i zene.
…Bog te jeba, ja izadjen vanka i kad se vratim uvik isto: …di si bija Markane, s kim si bija, sta si radija, znas da nesmis pit, znas da imas tlak…secer ?!?!?!!!
…i onda dakako ja popizdim, posaljem je lipo u kurac, legnem zivcan u krevet, tlak mi skoci duplo, secer trostruko i sutra kad opet izadjem vanka, bog te tvoj… opet sve isto!!!!
…di si bija Markane, s kim si bija, sta si radija, znas da nesmis pit, znas da imas tlak…secer?! …i tako vec 20 GODINA, BOG TE MAZA!!!
…aeeeee!!! …svi smo istovrimeno uglas komentirali njegov monolog.
…I STA JE NAGORE, NE ODUSTAJE!!!…ZAMISLI, NIJE JOJ DOPIZDILO!!! …pa mi muski nemamo nikakve sanse za prezivit, ako nas kakva prirodna kataklizma ne unisti ONE CE SIGURO!!!






U taj cas moj se berlavi kum umisa, a sve mi se parilo da je samo tija kurva jedna nadolit ulja na vatru.
…ajde Markane ne seri, pa zena ti je dala stan, daje ti pola penzije u obiteljski budzet, cuva ti dicu...
…ZNAS STA!!!???...jebi se i ti i ONA, vodi je doma kad ti se toliko svidja!!! …pa jebate zivot, NE MOGU VISEEEEE!!!!...ne mogu vise trpit da ja kad podjem lec i oden do zahoda, a ono u unutra se cuje:… SSSSSSSS!!! ...ONA PISA!!!!
…u 3 ure, kako me jebe piva i ova prostata oden opet pisat, a ONA opet tamo: …SSSSSSSSS!!! …dakako PISA!!! ...ujutro se dignem, mislim sad sam prvi, al jes kurac opet SSSSSSSS!!! …dodje mi da sve potaracam sa jednim dugin rafalom, pa ko ga jebe!!!
…paaaaaaaaaj Markane nemoj tako!!! …pa izdrzi jos malo, stara ima priko 70 godina i bolesna je, nece jos dugo!!! …pokusa kum malo smirit tenzije jer je vidija da je vrag odnija salu.
…ONA!!! …bog te jeba, nadzivit ce ona mene i svih vas, to cudo nece nikad umrit i vjecno ce kukat kako je stalno nesta boli i kako smi' ist samo teletinu i bilu ribu, dok mi svi ostali u kuci jedemo falsi brudet il' manistru usuvo!
…NEGO UPAMTITE ME DOBRO!!! …ako se SLUCAAAAAJNO desi da ona umre prije mene, da NEBI NEKOME SLUCAAAAJNO palo na pamet da mi DADE saucesce, samo NABACI PETICU I PROLAZI!!! …JASNOOOOO???
…aaaa je, je Markane!!! …JASNO, JASNO!!! …svi smo u glas odobrili njegovu zelju.
Znali smo mi da je sarkazam naseg frenda bija "na nivou", a da je on u stvari bija u dusi dobar ka' kruv, …jebat ga, zivci su nam svima bili otisli na kvasinu u tim ratnim vrimenima, pa nismo obadavali ni zamirali puno o tim "sitnicama" sta zivot znace.
…sicam se jednom smo skupa lovili ribu i ja uvatin malog morskog pasa, pitan ga: …Markane, koji cu kurac sad sa njim??? …on mi rece kroz smij: …a, bogati baci ga nazad u more, pa ce kad naraste valjda nekom turisti odgrist nogu!!!
Nasmija sam se u sebi okricuc stari Ratni dnevnik pun zabiljeki i zgoda sa terena pa promislim:
…jebate, pa ima je Markan pravo! …punica mu je jos ziva, a mi svi redom osli u kurac…njega jebe tlak i secer ka' blesavi, ja zamalo o'sa bogu za kurira od srca, kuma jebe stitnjaca i aritmija, Joke je zbog cira il' raka osta bez pola zeluca, Mate je pokojni ima vec 2 godine, Zelja je jos lani ispalija na zivce i u penziji je na racun PTS-a, Stipe svako malo zavrsi na hitnoj jer ga cesto nadju doma u komi od secera…!!!!
…uglavnom, zakljucak je da sve vise pocimam virovat u onu Markanovu teoriju kako ce za 500 godina na Zemlji ostat samo virusi i zene, jer nismo mi te srice pa da ce nas puknit kakvi asteroid. belj


...lip pozdrav! mah


Post je objavljen 26.08.2010. u 00:05 sati.