Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gnojidba

Marketing

Calciogreen 34

U predhodnom postu napisao sam nekoliko važnih stavaka oko gnojidbe kalcijem i naročito pozitivnog učinka na povećanje otpornosti na pucanje pokožice bobice i pojave truleži (botritisa).
Već u nekoliko dana, stiglo je više upita na e-mail koje gnojivo na bazi kalcija preporučiti.
Nije bilo druge, nego krenuti u potragu.
... i tako evo prvog rezultata pretrage (Iako bi mogao biti sponzorirani članak, ipak nije. Ovo je moj privatni blog i ja odlučujem što ću objaviti i napisati, a u ovom slučaju interes javnosti je presudio. Objaviti.).

I što sam to našao:

Gnojivo: CALCIOGREEN 34

(citiram podatke sa http://www.agroklub.com/vocarstvo/calciogreen-34/3553/ i http://www.pavin.hr/Item)


Sastav:

CaO topiv u vodi 34%

Calciogreen je nova formulacija, koja posjeduje kalcij u potpuno topljivom obliku, biljka ga stoga vrlo brzo preuzima i provodi po svom tkivu. Riješava znakove nedostatka kalcija i poboljšava kvalitetu i trajnost plodova kod skladištenja.

Kompatibilnost: sredstvo se miješa sa uobičajenim fitofarmaceutskim pripravcima. Pri folijarnom tretiranju trebamo izbjegavati tretiranje pri visokim temperaturama. Na laganim tlima preporučujemo dozu podijeliti u nekoliko tretiranja.

Preporuka: sredstvo rastopiti stalno miješajući u većoj količini vode.

Skladištenje: sredtsvo čuvati na suhom mijestu. U slučaju požara upotrijebiti veću količinu vode. Vodu ne izlijevati u kanalizaciju. Praznu ambalažu odlažite samo na organizirane deponije. Sredstvo čuvajte na mjestu koje je nedostupno djeci i domaćim životinjama.

Upozorenje: Proizvođač jamči za kvalitetu proizvoda. Kako proizvođač ne može konrolirati upotrebu tako za nju i ne može jamčiti.. U slučaju požara treba upotrijebiti dosta vode. Sredstvo upotrebljavajte samo ako je potrebno. Ne prekoračujte preporučene količine.

Potrebnu količinu stalno mješajući dodajte u veću količinu vode.

Prije miješanja sa drugim fitofarmaceutskim preparatima treba napraviti test kompatibilnosti.

Rok upotrebe: neograničen u originalno zatvorenoj ambalaži.

Doza primjene:
Vinova loza i voćarske kulture:
-2-5 kg/1.000 m2 u jednom tretmanu fertirigacije
- 200-400 g/100 L vode u folijarnoj primjeni
(ostale kulture pogledati na priloženoj web stranici)

...ali kako svrha bloga nije samo reklamiranje, već i konkretno izvještavanje, što još mogu reći o navedenom gnojivu.

Proizvođač GreenHass, Italija (www.greenhass.it) nema navedeno gnojivo u svom asortimanu, već proizvodi slično gnojivo Calciogreen PS koji sadrži 28% ukupnog Ca u obliku CaO (manje nego na našem tržištu ponuđen Calciogreen 34). Naš zastupnik samo djelomično navodi da se radi o kalciju u karboksilnom obliku, dok proizvođač navodi da se u Calciogreen-u PS kalcij nalazi vezan na molekulu amonij-ligninsulfonata. I možda najvažniji podatak kada se govori o kalciju je utjecaj na pH vrijednost otopine za folijarnu gnojidbu. Prema podacima koje navodi proizvođač, 1% (masa/masa) otopina gnojiva Calciogreen PS ima pH vrijednost 7,0! Izvaredna vrijednost, koja jamči učinkovitu primjenu.

I na kraju cijena?
Ne bi znao, a ne bi niti reklamirao; treba zvati zastupnika (Pavin d.o.o.). Šteta, ne znam zašto skrivaju cijenunamcor


Post je objavljen 24.08.2010. u 14:03 sati.