Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000genijalnihstvari

Marketing

Čudesna stvar #45 - Imati cilj

Image and video hosting by TinyPic
Imati cilj
Dugo je vremena u početku mog odraslog života - a osamostalila sam se rano, već sa 19 - najčešći mamin prigovor glasio "živiš kako te vjetar nosi". Dugo nisam shvaćala zašto joj to smeta - nisam zapravo shvaćala niti što to točno znači. Živiš kako te vjetar nosi...

Ja sam improvizator. Improviziram rješenja iz široke palete problema i uživam u tome. Stvarno. Mnogi ljudi žele miran život, a ja sam - iako sad povremeno gunđam - nekoć davno valjda odlučila da želim uzbudljiv život. Pustolovine. Iskustva. Udare adrenalina. Pa čak i tugu, strah, bol, gubitak. Htjela sam sve zapravo, htjela sam iskusiti sve što život nudi - zamišljala sam ga povremeno kao da je čaša koju treba naiskap ispiti. Još to želim.

Dugo sam vremena - dobro je to mama ocijenila - puštala da moja želja da probam sve i iskusim sve vodi moj život. U nekom sam trenutku pronašla snagu da stanem za kormilo. I dalje želim probati sve što mogu, ali sada želim probati sve što mogu na putu do onog što stvarno želim.

Pišem ovo jer sam jutros shvatila da mi je preostalo još malo koraka do ostvarenja cilja. Ne znači da su kratki, jednostavni ili banalni - ali sada vidim put od točke na kojoj stojim do točke do koje želim doći. I stvaran je, jasan, ostvariv.

A znam to jer vidim nepoznata i nova mora u daljini.
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 24.08.2010. u 11:21 sati.