Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tollelegge

Marketing

Od ničega nastaje ništa

Proračun će se rezati za 1,5 milijardi kuna i to na materijalnim troškovima poručuju nam iz Vlade. I tako će se štedjeti na toaletnom papiru, uredskom materijalu kako bi se zemlja izvukla iz krize.

I re/nerezanjem proračuna po modelu nikoga ne diraj ponovo smo dokazali kako je sretnik onaj tko radi u državnoj službi. Svako tko je dio ovog aparata ne mora brinuti za svoju budućnost. Treba ipak stati na stranu onih službenika, uglavnom niže rangiranih koji rade za sve ostale besposličare. A niže su rangirani ne zato što ne posjeduju stručnost i znanje već zato što nisu ničija politička opcija. I kako stoje stvari takvi će prvi biti zakinuti za toaletni papir. Umjesto troslojnog koristit će jednoslojni.

I na žalost opet smo svjedoci makijevalizma gdje sredstvo opravdava cilj, a cilj je ponovno pobijediti na izborima. Samo ovaj put čini se da HDZ ne shvaća da je upao u svojevrsnu klopku sindikata i oporbe koji s jedne strane svakodnevno vrište „..režite troškove, provodite reformu“, a s duge strane odbijaju svaki Vladin prijedlog.

Tužna smo mi zemlja, koju čeka još tužnija budućnost za koju ćemo kao politički objekti biti odgovorni svi. Sviđalo se to nama ili ne ni sami se ne razlikujemo puno od politike. I jedni i drugi živimo još uvijek u nasljeđu prošlosti, i jedni i drugi nemao političke kulture. Politika kulturu vladanja a mi građansku političku kulturu, a to znači odgovornost prema sebi samima i društvu u cjelini.


Post je objavljen 24.08.2010. u 10:36 sati.