Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

3. smotra folklora u Viljevu: OD KONOPLJE I LANA VREĆA TKANA 2010



Dragi Đeramovci, dragi Viljevčani, i svi ljudi dobre volje! Iznimna nam je čast pozvati Vas na treću po redu smotru folklora u Viljevu OD KONOPLJE I LANA VREĆA TKANA 2010! Ova manifestacija svih Viljevčana će se održati u nedjelju, 22. kolovoza 2010. godine.

Svečani mimohod gostujućih folklornih skupina započet će u 16:oo sati, a u njemu će sudjelovati 6 gostujućih folklornih skupina, čiji će članovi zajedno s domaćinom, KUD-om "Đeram" Viljevo brojiti preko 300 sudionika kulturno-umjetničkog programa! Svečana povorka praćena konjskim zapregama, pjesmom i plesom će proći glavnom viljevačkom ulicom, od Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo sve do ljetne pozornice u središtu Viljeva.

Ove godine smo za Vas ponovno pripremili iznimno bogat i zanimljiv kulturno-umjetnički program. U Viljevo nam dolazi KUD "Kraluš" iz Stupnika pokraj Zagreba, KUD "Josip Čoklić" Rakitovica, SKUD "Braća Banas" Josipovac Punitovački, KUD "Luka-Ilić Oriovčanin" Oriovac, KUD "Ogranak seljačke sloge" Posavski Bregi, te naš prijateljski KUD "Sv. Ana" Radikovci. Zajedno s domaćinima, KUD-om "Đeram" Viljevo, naši gosti će od 17.00 sati nastupati na smotri folklora, koja će se održati na ljetnoj pozornici postavljenoj na parkiralištu ispred Općine Viljevo. Kao i svake godine do sada, 3. smotra folklora u Viljevu posvećena je ponosnoj viljevačkoj vreći.

Ove godine za sve Vas pripremamo i nešto posebno: nakon smotre folklora, oko 20.30 sati počinje zabavni program na istoj pozornici, uz zvuke jednog i jedinog tamburaškog sastava Slavonski bećari legendarnog Antuna Nikolića Tuce, koji za sve goste pripremaju nezaboravan provod uz najdražu nam tamburašku glazbu!

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovu našu manifestaciju, njezin kulturno-umjetnički dio, a kasnije da se zabavite uz zvuke tamburaške glazbe te uz neizostavne viljevačke i slavonske delicije koje će se pripremati u kuhinji na otvorenom, također ispred Općine Viljevo!

Poveznica na službenu facebook stranicu događaja, na kojoj možete pratiti sve detalje vezane uz smotru i prateće događaje:
http://www.facebook.com/pages/Od-konoplje-i-lana-vreca-tkana-2010/122250594488246?ref=ts
Do viđenja na 3. smotri folklora u Viljevu! Budite dio najveće godišnje proslave u Viljevu!

KUD ĐERAM

Post je objavljen 06.08.2010. u 13:48 sati.