Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fss

Marketing

Rustikalni malloredus


Sinoć sam u krevetu ležala sasvim sama. Krv se iz mene izlijevala poput vode iz cjediljke za tjesteninu. Spaghetti, fusili, linguini, gnocchi, paffutelli, tagliatelle, triangolle, maccaronchini, cappelletti, tortelli. Tijelo i ja smo iskušavali bol. Ubadala sam dugačku iglu u meso. Duboko i plitko. Kao kada provjeravaš da li je divljač dovoljno pečena. Nakon toga sam mislila lijepe misli. Ali, bol je bila jača.


Malloreddus su mali valjušci (njoki) iz Sardinije koji se moraju spremiti nekoliko dana prije kuhanja.
Otopite šafran u šalici tople vode te ga ohladite. Pomiješajte u zdjeli brašno od durum pšenice i obično brašno (2 manje žlice), podlijevajući mlakom vodom umijesite mekano tijesto, oblikujte štapiće, pobrašnite ih i narežite na valjuške od 2 cm.

Pređite s njima preko sitnog sita (ili s obrnute strane sitnog ribeža), tako da dobijete izdužene oblike. Stavite ih između dvije suhe krpe da se osuše na hladnom i suhom mjestu.
Sitno isjeckajte češnjak i crveni luk te ih popirjajte na 4 – 5 žlica maslinovog ulja. Dodajte slaninu izrezanu na kocke i smrvljene kobasice, podlijte s pola čaše crvenog vina i pustite da ispari.

Dodajte narezanu rajčicu (pelate), sol i papar pa kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, na kraju dodajte 5 ili 6 listova bosiljka. Skuhajte malloreddus, ocijedite i poslužite s puno ribanog sira.


Post je objavljen 20.08.2010. u 13:36 sati.