Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Triumph tuži Madonnu

Modna kuća L.A. Triumph je podnijela tužbu protiv Madonne, tvrdeći da Madonna koristi njihov zaštitni žig 'Material Girl'.

Iz Triumph-a tvrde da oni imaju modnu liniju pod imenom 'Material Girl' od 1997. godine i pod tim imenom su zarađivali milijune, izvještava TMZ. Od saveznog suda traže konačno izjašnjenje da Madonnino korištenje naziva 'Material Girl' stvara prevaru na tržištu. Uz deklaraciju, L.A. Triumph zahtijeva da Madonna i njena tvrtka povuku cijeli profit koji su dobili na modnoj liniji.

Jedan od odvjetnika tvrtke LA Triump, Peter Afrasiabi je dao izjavu za X17 Online: "Naš klijent i njegovi prethodnici su neprestano koristili ime 'Material Girl' za prodaju slične odjeće na sličnim prodajnim mjestima pod gotovo istim cijenama od 1997., a Madonna i njena nedavno osnovana tvrtka nemaju pravo koristiti isti brand na tržištu."

"Rezultat rada našeg klijenta je potisnut zbog ličnosti kao što je Madonna, uzimajući u obzir moć kampanje s njenim imenom, te korist koju ima ona i njena firma" rekao je Chris Arledge, jedan odvjetnika za ovaj slučaj.


Post je objavljen 20.08.2010. u 13:05 sati.