Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Nemaju za čizme, a snimaju film i idu na izlete

Kako se troši proračunski novac?


Za doslovno sve stanice Gorske službe spašavanja u FBiH najveći problem predstavlja nedostatak najosnovnije opreme kao što su odijela, čizme, vozila, užad.... Načelnici stanica gorskih službi žale se da nemaju dovoljno sredstava za opremu, jer su oni neprofitabilne organizacije, čiji članovi ovaj posao uglavnom rade iz ljubavi. Reuf Beganović iz GSS G. Vakuf - Uskoplje za jedan tjednik čak tvrdi da oni posjeduju tek opremu koju im je poklonio još nizozemski SFOR i da s takvom opremom jedva obavljaju svoje svakodnevne zahtjevne dužnosti.
S druge strane, iz općinskog proračuna izdvajaju se sredstva za GSS, ali ne, kako bi se moglo pomisliti, za nabavku čizama, užadi, odijela ili vozila, nego za snimanje filma o Vranici i špiljskom sustavu G. Vakufa - Uskoplja
(500 KM) i za odlazak u Srebrenicu (Marš mira - Put spasa) (1.000 KM).
Čini nam se da, s obzirom na posvemašnji nedostatak elementarnih sredstava poput odjeće i obuće, traženje i dobivanje novčanih sredstava za namjene, koje nisu primarne u radu jedne jedinice Gorske službe spašavanja, ma koliko one bile plemenite poput snimanja filma i odavanja počasti srebreničkim žrtvama, nisu u službi ispunjavanja primarnih ciljeva koje svaki GSS, pa i ovaj naš, pred sebe postavlja.
Ako o tome, zbog ljubavi koju ulažu u svoj posao, članovi GSS G. Vakuf - Uskoplje i ne razmišljaju, odgovorni općinski čelnici bi ubuduće itekako trebali.




Post je objavljen 22.08.2010. u 11:45 sati.