Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sfstories

Marketing

Star Wars: Guerrilla

4.


Izvještaj Imperijalnog centra za biološko ratovanje,
podnesen Imperijalnoj obavještajnoj službi


Sigurnosna prijetnja- planet Fondor ;
Kompanija Kraad Farmacel
Subjekt: Zag Kraad

Lokalne sigurnosne snage, uz pomoć Imerijalnih sector Rangera, već treći mjesec neuspješno istražuju nestanak Zag Kraada, najmlađeg člana obitelji Kraad.
Kako je Kraad Farmacel glavni opskrbljivač Imperijalne vojske medicinskim aparatima i lijekovima , od velike je važnosti saznati što se dogodilo subjektu.
Nadalje, u bliskoj suradnji s Kraad Farmacelom, tajno radimo na stvaranju raznih bioloških i bojnih otrova te po tom pitanju ništa ne smije iscuriti u javnost.
Naša zabrinutost proizlazi iz toga da je Zag Kraad napustio svoju obitelj te se pridružio nekakvoj militarističkoj organizaciji čije djelovanje je direktna prijetnja sigurnost Imperija. Od prije nam je poznato njegovo neslaganje s ostatkom obitelji oko pravca poslovanja kompanije, što nam je stvaralo velike probleme u suradnji i proizvodnji.
Apeliramo da se priključite istrazi nestanka mladog Zag Kraada, bez znanja njegove obitelji, te kada ga pronađete, da ga likvidirate.
Smrt subjekta će pozitivno utjecati na daljnji razvoj suradnje Centra za biološko ratovanje i Kraad Farmacela, čije nam je iskustvo i znanje prijeko potrebno.



Imperijalna služba sigurnosti;
Izvještaj o sigurnosnoj preventivi:
popis osoba za likvidaciju.
Ovlaštenje: SGH-1, vrhovni dužnosnik Imperija.




Almus Yavvet,;
spol: muško
matični planet Arkania,
bivši Antarijski ranger.
Status: U bijegu.

Illoreto Campercas
spol: muško
matični planet Sullust,
bivši pripadnik specijalnih postrojbi CIS-a.
Status: U bijegu.

Koto Fenn,
spol: muško
matični planet Agamar,
bivši pripadnik specijalnih postrojbi CIS-a.
Status: U bijegu

IC-5698,
klasa, Kamino- klon, dezerter 501 borbene legije
Status: U bijegu

Poručnik Zimm Gray;
spol: muško
matični planet Imperial City, pilot,
dezerter 9 borbene eskadrile pri Trećoj floti
Status: U bijegu

Jos Deveron,
Spol: muško
Matični planet Ord Mattel,
Lovac na glave-optužen za ubojstva Imperijalnih časnika
Status: U bijegu

Maler Run,
spol: muško
matični planet Balmorra,
inženjer strojarstva, optužen za spijunažu vojne industrije
Status: Lociran na planetu Nar Shaada



Aldo Smalti
spol: muško
matični planet Bakurra,
optužen za ilegalnu prodaju oružja
Status: Lociran na planetu Bakura.

Rakt'o Taar:
spol: muško
matični planet Ryloth,
optužen za podmetanje bombi i razaranje nekoliko Imperijalnih zgrada
Status: U bijegu

Rioron Frigan,
spol: muško
matični planet Corellia,
optužen za širenje anti-Imperijalnoe propagande
Status: Lociran na planetu Corellia.

Iego Darlies
spol: muško
matični planet nepoznat
Krijumčar, služio u redovima CIS-a
Status; Viđen na planetima Outer Rima

IC 4587,
Klon, klasa Spaarti
dezerter 351 udarne bojne pri 401 legiji
Status: Viđen na planetima Outer Rima.


Dobo Lanus,
spol: muško
matični planet Cestus
bivši pukovnik vojske CIS-a
Status: U bijegu.

Liona N'tray,
spol: žensko
matični planet Imperial Center
optužena za širenje anti-Imperijalne propagande
Status: Locirana na planetu Saccoria

Brigit Del Ray
Spol: Žensko
Matični planet: Bestine
Optužena za terorizam
Status: U bijegu


Aya Yunt
Spol: Žensko
Matični planet: Naboo
dezerter
Status: Viđena na planetu Bandomeer
Posebna napomena ovlaštenja SGH-1
Uhvatiti isključivo živu bez obzira na cijenu i predati Imperijalnoj crvenoj straži







Negdje u planinama iznad grada Aldera na planetu Alderaan
Alderaan sektor, Core worlds


Raymus Antillis je uvijek vjerovao u svog gospodara, Baila Organu, vrsnog političara i diplomata. Čovjeka koji je zagovarao prestanak sukoba između Republike i Separatista. Političara zdravog razuma koji se protiv neprijatelja mira borio istinom i snagom demokracije i koji se nikad nije bojao izreći svoje stavove.
Ali to je vrijeme prošlo. Njegov gospodar je konačno shvatio da Republike više nema i da je diplomacija postala zastarjelo beskorisno oružje. U današnjem poretku problemi se jedino mogu riješiti šakom i prstom na okidaču.
U najvećoj tajnosti Bail Organa je počeo djelovati. Raymus je bio jedan od onih kojemu je ukazao povjerenje, čak ni kraljica Organa, zbog njene vlastite sigurnosti, nije znala ništa o planovima svog supruga.
U planinama diljem planeta rasli su vojni kampovi za obuku. Plan je bio jednostavan. Dobro obučiti određen broj ljudi, pa ih poslati na planete diljem galaksije gdje će oni u tajnosti obučavati druge i osnivati vlastite neovisne ćelije otpora. Nastale ćelije neće otkrivati svoju prisutnost, nego će čekati negdje u mraku dan kad će krenuti otvoreni rat protiv Imperija. Planovi Baila Organe su išli i mnogo dalje od toga. Možda predaleko, mislio je Raymus.
Duboko u planinama, u jednom bunkeru Raymus Antillies je prisustvovao sastanku svog gospodara sa ženom Zabrak rase, imenom Dala Re Ope.
'' Prava je sramota što se dogodilo s Republikom'', reče Zabrak.
'' Zato smo ovdje. Sigurni ste da to možete napraviti?'', reče Organa.
'' Samo nam treba vremena za razvijanje prototipa. Nakon što to napravimo masovna proizvodnja će biti banthino kihanje. Vrhovno zapovjedništvo je već potpisalo ugovor s našom kompanijom. Imperij će u potpunosti financirati razvoj i proizvodnju vaših zvjezdanih lovaca.''
Organa je gledao prema detaljnoj hologramskoj projekciji nacrta budućeg lovca. Oblik krila ga je podsjećao na slovo X.
'' Baziran je po izgledu i po djelovanju na lovac ARC-170 kojeg je naša kompanije izbacila na tržište prije deset godina za potrebe tadašnjeg GAR. Tako ćemo skratiti vrijeme razvijanja prototipa. Novi lovac će imati četiri zasebna motora, bit će nešto sporiji od TIE lovaca koje koristi imperij ali zato će imati bolje naoružanje i imati jači trup. Nosit će i protonska i ionska torpeda pa će se moči koristiti i kao teški bombarder.'', reče Dala Re Ope.
'' Izgleda dobro'', reče Organa.
'' Nikome se nije svidjelo preuzimanje Incom Korporacije od strane Imperija. Ovo je naš način prkošenja. Kad dođe vrijeme, za pet ili deset godina, predat ćemo vam na stotine možda i tisuće ovih lovaca. Jedino što tražimo od vas je da nas sakrijete od Imperija kad se to dogodi.''
'' Imate moju riječ'', reče Organa pružajući Dala Re Ope ruku.
A riječ njegova gospodara se ne uzima za olako. Organa je našao način kako srušiti Imperij i vratiti Republiku. Neće to biti putem pregovora i diplomacije. Plan je bio tu. Gotovo nemoguć i lud, ali drugog načina nije bilo. Za Raymusa je to bila gotova stvar.
Rat je na vidiku.




Zgrada Imperijalne obavještajne službe; Imperial city.


Bila je to vijest koja je dobro uzdrmala Daxa. Sav njegov trud i mukotrpan rad, proteklih godina je bio uzaludan, a oni koji su poginuli pod njegovim zapovjedništvom gotovo da su izginuli za ništa. Vrhovno zapovjedništvo je odlučilo da Imperijalna vojska ima previše specijalnih postrojbi pa su neke raspuštene , među njima i Firaxe, kao jedini odred eksperimentalnih Storm komandosa, pri 501. borbenoj legiji.
Jedina stvar koju poručnik Dax Olmos nije naučio u vojsci, je bila kako podnositi mušice nadređenih. Odmah je krenuo zatražiti hitan prijem kod svojeg bivšeg zapovjednika, Lorda Vadera.
'' Ništa ne možeš napraviti. Kao da bi te Vader i saslušao.'' Reče mu pukovnik Talon, odgovarajući ga od te nakane. Svoje šake je držao na njegovim nadlakticama i tako ga čvrsto držao. Dax se migoljio.
'' Slušaj me glupane što ti govorim. Nisi vidio što Vader može napraviti. Ako tako bijesan upadneš kod njega…ubit će te.''
'' Baš me briga što će napraviti. Četrdeset šest dobrih ljudi je pobijeno dok smo izvršavali njegove naredbe. Četrdeset šest.'' Dax se derao.
Pukovnik Talon je tad snažno udario svog sina šakom u lice. Udarac je bio toliko snažen da ga je srušio na tlo.
Dax se držao za vilicu pljujući krv. Posljednji put ga je otac u ljutnji udario nakon druge bitke za Geonosis, za vrijeme Klonskih ratova.
'' Jesi se sad ohladio?''
Dax je i dalje pljuvao krv ništa ne govorivši. Pukovnika je tada izvadio malenu kutiju iz svog džepa i bacio je pred Daxa.
'' Nisam siguran da si ovo zaslužio. Sam Vader je to predložio.''
'' Što je ovo?'', upita Dax.
'' Novi čvarci, postao si satnik. Čestitam!''
Dax je buljio u kutiju, brišući krv iz usnica rukavom svoje uniforme.
'' Zaboravi na Vadera. Ne izazivaj ga.'' Reče pukovnik Talon i otiđe od svog sina.

Ništa se ne može napraviti, shvatio je Dax. Storm komandosi su raspušteni i večina njih će biti prebačena u scout troopere. Najvjerojatnije će biti stacionirani u bazama vanjskog pojasa. Za Daxa je to bilo kao da čovjek sebi odgrize šaku kojom se brani. Storm komandosi su bili uvježbavani za gerilsko ratovanje. Ni jedan drugi rod vojske nije bio podoban za takav način ratovanja, čak ni klonovi veterani koji su za vrijeme Klonskih ratova sudjelovali kao komandosi u black op. misijama.
Podigao je kutiju sa poda, te je otvorio. Zaslužio je ovo promaknuće svojim trudom proteklih godina. No sad mu se nakon svega činilo kao da mu ga daju reda radi. Pronašao je stolicu i sjeo.
U životu mu je uvijek ono što je volio klizilo kroz prste, ma koliko god čvrsto stiskao šaku. Njegova majka na Mandaloru koja je poginula u eksploziji bombe na tržnici koju su postavili pripadnici Death Watch-a, pa Aya Yunt koju treba proganjati i sad Storm komandosi, njegova prava obitelj.
Nakon majčine smrti proključio se Antarijskim ragerima i s nepunih osamnaest godina ubio prvog čovjeka. Člana Death Watch-a. Njegov oklop još dan danas čuva. Oca je poznavao samo preko majčinih priča i znao je da služi u GAR, a prvi susret s ocem je bio jako čudan.
Dan nakon što je završila druga bitka za Geonosis dok je čistio svoje oružje, prošao mu je jedan bojnik i bez riječi ga gotovo na smrt isprebijao. Nakon toga, dok je ležao slomljen na crvenom geonosianskom tlu, bojnik je rekao da se zove Raas i da je njegov otac. Gotovo je tri tjedna proveo u bacta bazenu oporavljajući se od ozljeda. Otac ga je posjećivao koliko su mu to god obveze dopuštale. Kad se oporavio, rekli su mu da je cijela njegova postrojba pobijena u akciji, u kojoj su Jedaji pokušali uhvatiti generala Grivusa. Kasnije je saznao da su zapravo žrtvovani od strane Jedia, odnosno korišteni kao mamac za Grivusa. Njegov otac je znao da će se to dogoditi. Udarcima mu je spasio život onda, a i sad.
Sat vremena kasnije, Dax se sa novim znakovljem čina na prsima i masnicom na licu pojavio u sobi za sastanke. General Aldebraam i pukovnik Talon stajali su nagnuti nad hologramskom projekcijom jedne zgrade i nešto međusobno raspravljali. Klonovi iz njegovog tima su stajali sa strane, mirno čekajući.
'' Satniče..'' pozdravi ga pukovnik, kao da se među njima ništa bitno nije dogodilo.
'' Locirali smo jedan od ciljeva'', reče svojim promuklim glasom general Aldebraam, kao da još uvijek osjeća Vaderov stisak.
'' Altus Fillon, vlasnik par trgovina u gradu, ali zapravo krijumčar!''
Holo projekcija čovjeka ćelave glave i lica presječenog ožiljcima je zamijenila sliku visoke zgrade.
'' Ne sjećam se da je s liste!'', reče Dax.
'' I nije, ali nam možda može reći gdje da tražimo.'', na to će general Aldebraam.
''Kako ste ga pronašli?''
'' Prisluškivali smo ga i nešto zanimljivo čuli.''
'' Znači moramo ga privesti živog'', kratko zaključi Dax.
'' Mislim da se to podrazumijeva satniče! Evo vam datapad s podacima. Imate petnaest minuta da napravite plan djelovanja i predate mi ga na uvid.!''
Dax je još stajao blizu ulaza u prostoriju, kad su se vrata naglo otvorila. Jedan za drugim, u prostoriju su ulazili ljudi u crvenim borbenim odijelima. Raspoređivali su se u redovima lijevo i desno od ulaznih vrata. Imperatorova osobna straža je okupirala prostoriju. Sam Imperator je ušao posljednji.
Izgledao je kao i uvijek. Maleni pognuti starčić, sav umotan u crni haljetak, s velikom kukuljicom prebačenom preko glave, ispod čega je skrivao svoje deformirano tijelo. Ruke su mu bile neprirodno bijele i držao ih je kao uvijek savijene u laktovima Prsti šake su mu bili zgrčeni i nosio ih je u visini trbuha. Ovo je bio prvi put da Dax vidi Imperatora u živo.
Znači ovako je izgledao čovjek koji je pobijedio vojsku CIS-a i za to umalo platio životom kad su Jedaji pokušali preuzeti vlast.
Čim je ušao u prostoriju Imperator se okrenuo prema Daxu i klonovima.
'' Ostavite nas!'', rekao je.
Izašli su vani, pognutih glava u znak poštovanja.
Pripadnici Crvene imperijalne straže su stajali i pred vratima sobe za sastanke i to u većem broju nego što ih je bilo u sobi. Imperator nije nikome vjerovao.


Post je objavljen 16.08.2010. u 22:38 sati.