Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Motovunski poučak

Kao što je Megnut temeljito objasnio u svojem blog komentaru 02.08.2010. u 14:38 h, u Motovunu smo tijekom jedne noći uspjeli smisliti cijeli niz kvalitetnih pitanja koja imaju univerzalno značenje. Ta pitanja mogu biti korištena u nizu situacija, a njihovu smo djelotvornost isprobali to isto jutro, dopuštajući slučajnim prolaznicima pored našeg stola kod "Klaudija" da izaberu jedno od pitanja te da nam pruže odgovor na isto.

Tako je, primjerice, Šime Lučin s koferom u ruci na pitanje "Why do you travel" odgovorio: "Jer pada kiša". Jedina osoba kojoj smo omogućili da odgovori ne na jedno, nego na sva pitanja, bio je Terry Jones, neposredno prije službenog razgovora sa njime na terasi hotela. Na sva je pitanja spremno odgovorio, s osmjehom na licu i toplinom u srcu koja nas i danas grije. Plan je bio doći na službeni razgovor te mu postavljati pitanja iz raznih djelova publike.

Kao što je vidljivo iz slike, cilj je bio strateški se rasporediti po terasi i zasuti Terryja pitanjima. Nažalost, inspiracija za to je nestala nakon što smo dobili odgovore prije samog službenog razgovora i nakon što smo uočili par stotina ljudi na terasi. Viski je svejedno bunt pitanja (koji je bio znatno veći od ovoga koji ovdje donosim, jer su mi se papirići valjda pogubili po džepovima) stavio na stol ispred Terryja.

Strategija napada, ovo lijevo je stol.
Image Hosting by PictureTrail.com

Megnutova empiristička provjera.
Image Hosting by PictureTrail.com

Viskijeva borba za prava bikova.
Image Hosting by PictureTrail.com

Moja nevina znatiželja.
Image Hosting by PictureTrail.com

Etika i bioetika u eri pluriperspektivizma.
Image Hosting by PictureTrail.com

Lonely Boy stil.
Image Hosting by PictureTrail.com

Ovo naredno Megnutovo pitanje sam Terryju imao priliku postaviti i naredno jutro, u posve drugom kafiću ("Mure"). Izvukao ga je iz hrpice pitanja, a odgovor je bio pozitivan i jednako simpatičan kao jutro prije. Providnost ga je opet poslala pored našega stola, da nas spasi od antipatičnog Nizozemca štrebera za čiji smo stol zasjeli.

Image Hosting by PictureTrail.com

Nadam se da ćemo strategiju upoznavanja novih smrtnika i novih celebrityja putem pitanja na papirićima koristiti i u budućnosti. Radi se o kvalitetnom i zabavnom načinu stjecanja novih prijatelja i novih znanja.

Kao kuriozitet, i kao dodatni element providnosti, naglasit ću i činjenicu da sam najmlađu doktoricu, koju smo tu večer/jutro upoznali i koja je s nama smišljala pitanja, sreo prije nekoliko dana na katamaranu. Dao sam joj moj mejl i sada čekamo da nam se javi, Doktora će veseliti da je rekla da će svakako nabaviti stolnjak da ga obuče kao suknju, kada se budemo našli. Srećom, imao sam i tada vina, da kako spada proslavimo sjećanja na te divne motovunske noći!

Srdačan pozdrav iz najljepšeg hrvatskog grada, a nije Bakar,

Oksi



Post je objavljen 15.08.2010. u 14:25 sati.