Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Biser s Tr(n)ave


Snimio: Vanja

Tek 30-tak metara zračne linije dijeli ovu tablu od lokacije jučerašnjeg posta, željezničke stanice Trnava ... no, kako se tabla nalazi južno od pruge tad ovaj put sa sigurnošću možemo reći kako se ovdje radi o Trnavi, a ne Donjoj Dubravi (iako se oba naselja nalaze u južnom dijelu bivše općine Dubrava odnosno sadašnje gradske četvrti istog imena wink).

Zanimljivost table je prije svega u količini podataka, zaista impresivnoj listi kućnih brojeva koji su ovdje nanizani, a koji se nalaze u odvojku ulice Poljana (i koji će gotovo sigurno kad-tad dobiti svoju samostalnu ulicu) - mislim da u Zagrebu još nisam vidio dužu listu na uličnim tablama. No, isto tako je zanimljivo vidjeti kombinaciju dva različita načina označavanja kućnih brojeva koji su vjerojatno nastali dijeljenjem postojećih parcela - s jedne strane su tu 1b i 1c (označavanje dodatnim slovom, dosta uobičajeno u Zagrebu), a sa druge 7/1 i ostali brojevi dodani po sistemu "/x" koji, ako se ne varam, nema baš nema dugu tradiciju u Zagrebu, no u zadnje vrijeme ga susrećem sve češće.

Ovim povodom sam se sjetio mojih dana školovanja kada sam iz osnovne škole na Bukovcu (tadašnje O.Š. "Viktor Bubanj") u kojoj sam bio "b" razred prešao u Trgovačku srednju školu na Kennedyjevom trgu u kojoj sam bio /2 razred (I/2 te godinu dana kasnije II/2) da bih u skladu sa tada vladajućim "Šuvarovim" sistemom nakon završenog obaveznog srednješkolskog obrazovanja koje je tada bilo po teritorijalnom principu prešao u Matematičku srednju školu (MIOC) na Jordanovcu gdje sam ponovo prešao na slovčane oznake i postao "k" razred. wink

Post je objavljen 15.08.2010. u 11:45 sati.