Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uvngm

Marketing

Zahtjev za postavljanje pješačkog prijelaza

UDRUGA VLASNIKA NEKRETNINA GLADUŠA – MOST 23263 ŽDRELAC
SJEDIŠTE GLAVICA GLADUŠE 7 ŽDRELAC OTOK PAŠMAN TEL. 023 374 175
M.B. – 188079 OIB – 24270756811 ŽIRO RAČUN KOD PRIVREDNE BANKE 2340009 - 1110166558


Prima:
HRVATSKE CESTE d.o.o
Ispostava ZADAR
Stube Narodnog lista b.b.,
23000 ZADAR


U prilogu vam dostavljamo kopiju prijedloga o rješavanja opasnosti u prometu na dijelu magistralne ceste. Sporni dio odnosi se na most Ždrelac – Gladuša. Ujedno vam zahvaljujemo na upućivanju vaših predstavnika na teren, a gospodinu Blaženku Šindriji na stručnom i neposrednom pristupu. Vjerujemo da ćete se nakon primitka molbe od strane Općine Pašman uključiti u rješavanje ovih problema.



Predmet: Prijedlog rješavanja opasnosti u prometu na dijelu magistralne ceste most Ždrelac – Gladuša.

Iako je na ovom dijelu ceste ograničenje brzine 50km/h, zbog ne pridržavanja brzine velikog broja vozača i neobilježenog pješačkog prijelaza postoji velika opasnost od ozljeda, posebno djece i starijih osoba na dijelu koji je poprilično nepregledan, a to je dio kod restorana Maslina. Pošto je na tom dijelu dosta velika gustoća naseljenosti, bilo bi potrebno staviti još jedan pješački prijelaz, bliže dućanu. Obzirom na nepreglednost ceste postoji opasnost prilikom uključenja vozila sa sporednih cesta na magistralnu. Obzirom na provedenu situaciju predlažemo pokretanje inicijative od strane mjesnog odbora Ždrelac, Načelnika i izvršnog odbora Općine Pašman da:
1.) Upoznaju sa ovom opasnosti Hrvatske ceste, ispostava Zadar, sa molbom da njihove stručne osobe predlože rješenje.
2.) Naš prijedlog je da se pješački prijelaz obilježi u neposrednoj blizini trgovine, da se na opasno ukaže svjetlosnom treptajućom signalizacijom
3.) Također, da se na voznim tracima obilježi ograničenje koje bi bilo smanjeno na brzinu 40km/h, koji je zakonski minimum za tu kategorizaciju ceste.
4.) Obavijesti PU Biograd sa molbom da posebno u ljetnom razdbolju vrši kontrolu brzine i primjenjuje mjere za vozače koji se ne pridržavaju ograničenja brzine.



Zahvaljujemo na suradnji,


Predsjednica Udruge
Vlatka Srbić


Post je objavljen 10.08.2010. u 11:54 sati.