Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000genijalnihstvari

Marketing

Čudesna stvar #36 - Kaleidoskop

Image and video hosting by TinyPic
Kaleidoskop
Dok sam bila dijete, kaleidoskop je bio moja najdraža igračka. Mogli su se tada kupiti na svakom kiosku, obični plastični tuljci punjeni plastičnim kuglicama koje su se mogle beskrajno dugo okretati kako bi stvorile opet beskrajan niz slika i boja. Ni ne sjećam se koliko sam tih kaleidoskopa dobila od bake i djeda, to dvoje dragih ljudi zaduženih za poklone koji su mi golicali maštu.
Odjednom je kaleidoskopa nestalo. Možda sam ja odrasla. Možda je ta tvornica koja ih je proizvodila zaključila da im se to više ne isplati naročito. Ne znam. Znam da su prošle godine u kojima sam ja bezuspješno tražila taj blesavi tuljac čiji se prsten mogao beskrajno okretati i zavrtati i u kojem se moglo, beskonačno, beskonačno dugo, otkrivati nove likove i slike. Pronašla sam jedan, prije par godina. U istom trenu kad sam ga primakla oku i počela ga okretati, gledajući kako mi pred očima poskakuju boje i uzorci, osjetila sam se kao dijete ponovno, kao dijete koje sjedi pored djeda na klupi, uvjereno da u rukama drži komadić tajne mađioničarova šešira, pramičak magije, nešto neobjašnjivo.

Ponekad poželim nekakav kaleidoskop za svoj sadašnji život, neki plastični tuljac kojeg se možeš uhvatiti svaki puta kada ti život ustreba malo neobjašnjivog, malo magije, malo bajki, malo dostupnih čudesa.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 09.08.2010. u 11:10 sati.