Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pokusinazivotinjama

Marketing

Testiranje na životinjama kao garancija sigurnosti?


Predkliničko testiranje potencijalnih lijekova, ono koje se obavlja na životinjama prije nego se započne s ljudima, trebalo bi biti garancija sigurnosti i učinkovitosti pripravaka. Trebalo bi osigurati da potencijalni lijek nije toksičan za ljude.

Unatoč temeljitim istraživanjima to ipak nije tako, ako se može prosuditi prema američkim podacima koji kažu kako svake godine zbog štetnih posljedica uzimanja lijekova 2 milijuna ljudi u SADu biva hospitalizirano, a od toga umre 106 000 ljudi. Uzrok tome nisu alergijske reakcije već toksičnost lijekova.

To je čak četvrti po redu uzrok smrti nakon srčanih bolesti, raka i moždanog udara.

Uzroci smrti kod Amerikanaca

Previše za nešto što bi trebalo liječiti i spašavati živote. Osim toga, srčane bolesti, rak i moždani udar su razvikani uzroci smrti, ali za štetne i letalne posljedice uzimanja lijekova nitko ne zna.

Zašto je to tako?

Zato jer nema lijeka za liječenje od uzimanja lijekova, dok za ostale uzroke smrti novi lijekovi stalno izlaze na tržište... Radi se o apsurdu industrije kojoj je u interesu da zataška taj 4. uzrok smrti, dok ostali mogu biti razvikani jer se za njih lijekovi stalno kroje, lijekovi štetni za ljude jer pokusi na životinjama navode na krive zaključke...


Post je objavljen 08.08.2010. u 20:38 sati.