Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potragazaistinom

Marketing

SVE JE POVEZANO

Image Hosted by ImageShack.us

Možda za neke veoma teško pojmiti s obzirom na vremena u kojima živimo, ali neovisno o tome naša međusobna veza je uvjek tu. Pokušati ću to objasniti kroz saznanja fizike i biologije te sve malo potpomognuto filozofijom.

Prvo da bi razumjeli kako je sve povezano, moramo razumjeti i dio toga što se događa na subatomatskoj razini.

Image Hosted by ImageShack.usDr. Nicolas Gisin, njegov tim je dokazao povezanost između čestica.

U eksperimentima s fotonima (čestica od koje je napravljen ovaj svijet) su učinili jednu zanimljivu stvar, podjelili su tu česticu na dva jednaka djela te jednu poslali na jednu stranu 7 km a drugu na drugu stranu 7 km. Znači udaljenost između njih je bila 14 kilometara. Sada je sljedio eksperiment di što god su uradili jednoj, instatno je imalo efekt i na drugoj. Katkada je efekt bio prije vidljiv nego su završili s utjecajem na prvu česticu.
Po svim standardnim modelima konvencionalne fizike to nikako nije bilo moguće, pa ipak se je događalo. Moj zaključak je da sav onaj prostor koji se nalazi izmedju svega, zapravo nije "prazan" nego je vrsta polja, vrsta energije koja povezuje sve.

E sad moje svaćanje je da to funkcionira iz razloga jer postoji to energetsko polje koje po svemu sudeći je svjesno. Shodno tome onda događaji koji izazovu veliku bol i stres nekom organizmu bivaju "uplodani" u polje kolektivnog uma te vrste koje dr. Rupert Sheldrake u svome radu spominje kao morfogeno polje. Ono što se tada događa je adaptivna mutacija koja ovisi o potrebama te vrste u svom okolišu. Možda najbolji pokazatelj suštine onoga što Sheldrake spominje je vidljiv na sljedećim eksperimentima.

Image Hosted by ImageShack.us Dr. Rupert Sheldrake

Drosophila-Fruit fly (vinska muha)
Image Hosted by ImageShack.us Gotovo sto godina ovaj kukac se koristi u genetičkome istraživanju ponajviše zbog svoje brze reproduktivnosti i rasta. U tim genetičkim istraživanjima došlo se do spoznaje da koliko god puta promjene DNA muhe kako ne bi imala oči, primjerci koji prežive dovoljno dugo da imaju svoje potomke u naviše 5 generacija potomci tih muha ponovno izrastaju oči, kao da neki mehanizam koji spriječava da se promjeni osnova muhe koja se protivi okolini u kojoj obitava, ergo oči su joj potrebne, najviše što su uspjeli učiniti s očima je promjeniti im boju.Očito da nešto ne dopušta da se promjeni ono što je potrebno za osnovu preživljavanja u okolišu što bi se reflektiralo na cijelu vrstu.

Backsterov efekt

Eksperiment pod nazivom Backsterov efekt di nekoć ekspert u CIA-i za poligrafe Cleve Backster odlučio spojiti biljku na detektor laži. Rezultati su bili, recimo van njegove mašte. Prvo što je primjetio je da poligraf ispisuje podatke karakteristične za čovjeka. Pošto je uvidio slično ponašanje, pomislio je što će se dogoditi ako biljku provede kroz stres, sličan kako to rade kada se ljudi priključe na detektor laži. Prvo je pokušao sa par stvari kao npr. stavljanje lista u kavu i tako, nije bilo efekta. Kada je pomislio da uzme šibicu, znači samo pomislio, jer još nije krenuo uzeti šibicu, zači pomislio da uzme šibicu, zapali je i spali jedan od listova, reakcija biljke je bila nevjerovatna, poligraf je počeo luditi, toliko dugo sve dok on nije uzeo šibice i iznjeo ih iz sobe. Što više u kipuću vodu je ubacio i škamp da vidi hoće li ti izazvati rekaciju i je, poligraf je ludio i tada. Što dosta dobro pokazuje da i biljke reagiraju na bol i stres drugih bića, a ne samo svoje vrste.
Image Hosted by ImageShack.us Dr. Cleve Backster
Da ne bi ovo izgledalo kao nategnuto još ću spomenuti da je dr. Backster ovo dokazao i sa bakterijama, jednostaničnim organizmima i s ljudskim stanicama di zapravo je dr. Brian O'Leary, NASA-in astronaut dao mu uzorak svoje kože iz svojih usta, koju je stavio u testnu cijevčicu sa žicama zatim poslao Briana na aeodrom. Sinkronizirali su satove i Brian je pisao svaki put kada bi se nešto stresno dogodilo (blokirao mi je put na izlaz na autocestu i slično). Kad god je ovaj pisao o tome da ima stresan događaj, njegove stanice u labaratoriju, 300 kilometara daleko od njega su pokazivale rakciju. Dođe vam da se zapitate onda oko mnogih stvari...

Iz ovoga se može jasno vidjeti kako međusobna povezanost među bićima postoji i nije nikakva iluzija. Stoga kada god se rukujete s nekime ili zagrlite, poljubite na toj osobi će ostati vaš DNA i na vama njen. A dalje i sami možete zaključiti što to znači hehe.


Post je objavljen 06.08.2010. u 21:49 sati.