Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Ispovijedi statiste sa snimanja

Britanac Rhodri Brady piše svoj blog na http://rhodribrady.wordpress.com i u jednom postu je opisao kako izgleda dan s Madonnom na snimanju filma W.E. Rhodri Brady je na snimanju bio jedan od statista novinara koji su upotpunjavali pojedine scene.

Na početku svog posta piše kako se morao ustajati u 4:30 ujutro da bi se poslije tri sata pojavio na setu za Madonnin W.E. Iznenadio se koliko je bila sićušna i naborana. Na setu su je dozivali s nadimkom 'M'. Lice joj izgledalo staro i naborano, kosa rijetka i oštećena svezana u rep. Tijekom čitavog dana nije skidala zlobdni osmijeh. Nosila je crni kaput i duge hlače koje ni jedna Britanka ne bi odjenula. Na kažiprstu je nosila prsten u obliku dijamantne lobanje.

Madonna se nije činila da ima sve pod kontrolom, niti da je zlobna prema ostalima, čak je neke svoje dužnosti redateljice ostavljala drugima. Jedinu stvar koju bi viknula je - dajte ljudi, na što čekamo? Rhodri Brady vjeruje da bi joj bolje pristajalo mjesto među statistima, jer je jedina stvar koju je radila na setu je pripremanje vojnika za iduću scenu. Ali ipak je znala odraditi redateljski posao. Održavala je pozitivnu atmosferu s nekim blagim šalama.

U jednom trenutku joj je osa odletila u lice, a kraljica popa se tada uzpaničila, na što se snimatelj našalio - možda se želimo vratiti na snimanje dok se Madonna vrati na planetu Zemlju, na što se Madonna nasmijala. Madonna mu se činila čudnom što je jednom čovjeku za rasvjetu rekla kako će biti nagrađen u raju ako bude slušao njene naredbe. Imao je priliku vidjeti mrzovoljnu Madonnu kada je dotrčala do menadžera govoreći da se snimanje treba ubrzati.


Madonnina ekipa je većinom bila gostoljubljiva prema statistima, imali su dobar doručak i ručak. Mana u svemu tome jeste da nisu imali vremena da dovrše doručak, a ručali su tek od 15:30. Boravili su u šatoru ukrašenim s bajkovitim svjetlima i minijaturnim umjetničkim radovima. Statiranje nije bilo lagano, za ulogu novinara su morali držati lažne kamere i bile su jako teške da su čak odmarati pola sata od njihovog držanja. Nije bila nikakva procedura dok je kišilo. S fotoaparatima su mogli uslikati samo jednom, stoga su morali paziti na pravi trenutak i glumiti da su uzbuđeni. To se odnosi na scenu kada princ Walesa posjećuje velško selo u 1936. godini.

Rhodri Brady je učio glumca Jamesa D'arcya (kralj Edwarda VIII.) kako da sa velškim naglaskom kaže 'bore da' (dobro jutro).


Post je objavljen 05.08.2010. u 22:44 sati.