Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

SIMPLY IRRESISTIBLE

Psihodelični acid jazz ili The Beatles ?
'Mučnina' Jean Paula Sartrea ili 'Gospodar prstenova' ?
Guščja jetrica s 14 vrsta sira , bosiljkom i mažuranom ili drniški pršut ?
Koktel 'Azzuro dreams' od 70 kuna ili hladna 'karlovačka'?
Indijska trosatna psihološka melodrama ili 'Umri muški'?

Savršeno sam svjestan svoje intelektualne ograničenosti , ali sam za razliku od većine shvatio da je smisao cijelog života u jednostavnosti . U životu sam pročitao stvarno puno knjiga , ali uvijek se nerado sjetim onih Krleža , Becketta , Sartrea…Onom tko nije baš zagrižen za čitanje njihovi naslovi su usadili mržnju prema pisanoj riječi za cijeli život .
I baš zato su rečenice u našim tekstovima kratke i jasne . Bez previše 'imanentnosti','ekvivalencija','aproksimativnosti','rekovalescencija' itd…itd…Ljepota izričaja nije natjecanje u natrpavanju čim veće količine nerazumljivih idioma i fraza već u – jednostavnosti .
A što se tiče intelektualnih veličina koje za mene misle da sam najobičniji seljo beljo samo bi ih htio podsjetiti da je onaj ministar Šuker (…) nedavno digao maloumni kredit od 14 milijardi dolara radi kupnje socijalnog mira tako da ćemo i ja i Vi i svi kvaziintelektualci jesti govna još desetljećima .
Uzalud ti , prijatelju , sva tvoja pamet , fraze i idiomi kad će ti u ovom šupku civilizacije vječno sudbinu krojiti kerumi , bandići , mamići , šukeri , bebići i ostali…

I za kraj današnje epizode nevezano za sve ovo htio bih izreći jednu svoju veliku želju . Naime , volio bih se potpuno gol popeti na spomenik banu Jelačiću i lagano trti maloga .Okupljenom mnoštvu bih pokušao objasniti da izvodim performans kojim želim upozoriti hrvatski narod na pošast bijele kuge koja polako , ali sigurno desetkuje populaciju . Za par minuta stigli bi policija , vatrogasci i hitna pomoć , skinuli me i smjestili na duže vrijeme u strogo čuvani odjel psihijatrijske bolnice u Vrapču .
Kad je pokojni Tom Gotovac špic gol sa svojim kurčićem prošetao zagrebačkim ulicama to je bio genijalni performans vrhunskog konceptualnog umjetnika .

Ponekad sam stvarno ponosan na sebe što sam blesav !!!


Post je objavljen 05.08.2010. u 11:10 sati.