Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hsls-popovaca

Marketing

SVIM OGRANCIMA ŽUPANIJE



Štovani članovi,


U četvrtak 22. O7. 2010. godine u Sisku je predsjedništvo županijskog vijeća HSLS-a održalo konferenciju za tiskovne i elektronske medije. Predsjednik županijskog vijeća gospodin Davor Žmegač uz nazočnost potpredsjednika Kreše Bočine (zamjenik), Milana Bakšića, Marije Starčević i Zdenka Nikšića javnost je informirao o aktualnim zbivanjima te o daljnjim ciljevima i zadacima naše Stranke.
Vjerojatno ste ovih dana i sami pratili zbivanja nastala izlaskom našeg HSLS-a iz sadašnje koalicijske vlasti ali radi Vašeg što boljeg informiranja , odnosno upućenosti, ovim kratkim dopisom nastojimo sublimirati sve bitno za razvoj i napredak Stranke, kako na državnoj, tako i regionalnoj razini, u ovom slučaju na nivou naše sisačko-moslavačke Županije.

Dakle, na konferenciji za medije gospodin Davor Žmegač, predsjednik ŽV SMŽ, istaknuo je punu podršku aktivnostima predsjednika HSLS-a gospodina Darinka Kosora. Pokušaji razdora i destabilizacije HSLS-a nisu uspjeli, dapače, u pripremi je osnivanje novih Ogranaka i jačanje postojećih. Na primjeru naše Županije najbolje se uočava izvjestan progres: osnivaju se novi Ogranci (Popovača, Voloder, Gornja Jelenska), a neki stari se uspješno obnavljaju (Novska), dok grad Sisak, s obzirom na izuzetnu važnost kao županijski centar i brojnost članstva i potencijalnih glasača, zaslužuje dodatni impuls u radu.

HSLS je za nas jedina alternativa ili uspijevamo u radu ili ne, ali je vrijeme da se prekine satelitska politika: naša stranka na sljedeće izbore izlazi samostalno. Vrijeme kruženja oko „velikih“ je iza nas i naš poziv za bolji život svih ljudi u Hrvatskoj treba biti poziv svim biračima da dobro promisle prije nego nekome daju svoj glas. Treba dati odgovore na mnoga pitanja a ni sadašnja opozicija ne daje „bolje signale“ od vladajućih kako izaći iz krize.
Ekonomska situacija, pitanje poskupljenja energenata, pitanje proračuna i još mnoge druge teme djelokrug su našeg rada za predstojeće izbore i mi imamo što reći i pokazati biračima da nas prepoznaju kao novu snagu i opciju za budućnost.

Nalazimo se u dramatičnim vremenima i treba iskazati razumijevanje za postojeće stanje. Vremena klijentelističkog ponašanja u politici su prošlost. U cilju daljnjeg jačanja HSLS-a u našoj županiji, već od jeseni se kreće u obilazak svih naših Ogranaka, otvara se dijalog o pomoći i suradnji, o pružanju logistike pri razvoju i pokreće cijeli niz pitanja neophodnih za dobivanje odgovora kako što kvalitetnije izvršiti pripremu za sljedeće, vrlo skore, izbore.


Predsjednik ŽV SMŽ
mr. sc. Davor Žmegač




Post je objavljen 05.08.2010. u 09:40 sati.