Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Neverinov Kasandrin sindrom se ne moze unijeti u danasnju civilizacijsku epohu ni pomocu naj dubljih starovjekovnih arheoloskih iskopina. Presaditi ih nasred savremene civilizacijske epohe, i kvasiti ih da ponovno proniknu autohtonim naravima nekadasnjih monolitnih zajednica, u odnosu na savrene konstituirane totalne oligarhije nekolicine uzurpatora moci nad velikom vecinom razvlastenih masa.
Narocito postaje apsurdno zapostavljanje razvoja proizvodnih snaga na kojima danas pocivaju i sva pozitivna dostignuca covjecanstva.

I nije problem u danasnjim inertnim i neukim masama, kao ni u rascvjetaloj grabezljivoj pomami i “zlobi”, narocito ne kad joj se prepisuje primarna uloga motivatora cjelokupnog savremenog zla, starog tek koliko je proslo vremena od prvih ograda privatnog posjeda.
U odnosu na cjelokupnu pisanu povijest covjecanstva, nase savremeno drustveno zlo, ma kako ga prozivali,kao da je nastalo pred par dana.
Sto vise, to se drustveno zlo i dalje sada razvija u praviljnim proporcijama sa sverastucom kontradiktornoscu actualnih anakrononih odnosa zasnovanih na klasnim osnovama socjalnih podjela na izrabljivace i izrabljene..

Postavljanje stvari naglavce, koje tamo vec jesu , sto vise, kao da i ne proizlaze iz nekog naravnog (prirodnog) neznanja, jer, kao takvo ono i ne postoji.
U postojecem klasnom sustavu tek hara onaj sveopci drustveni monstrum kultiviranog neznanja, u oblicima taste, snobovske i intelektualne malodusne inbecilnosti, potiskujuci racionalnu i zdravo razumsku ljudsku iskonost na njeno samo drustveno dno.
Pomalo smijesno, ako ne i farsno, zaticanje intelektualnih elita u krscanskom kupusu covjeka zlog, i zlobnog po rodjenu, kako bi se upravo na njegova ledja prebacio sav teret sa grbavog starkelje raspadajuceg drustvenog sustava, a niposto da ga se sagleda, kamo i oplakuje, kao poljedicnu tragediju tog istog sustava.


Post je objavljen 04.08.2010. u 16:45 sati.