Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mallacarobnica

Marketing

Dementori

Dementori imaju samo jednu svrhu: iz svojih žrtava iscrpiti svu sreću i nadu. Vrhunac njihovih moći je dementorov poljubac, kojim iz osobe koju žele potpuno uništiti isišu dušu. Skrivajući svoje košča ruke i prazna lica ispod lelujavih crnih plašteva, dementori mogu letjeti, a zbog toga im je vrlo teško pobjeći.
Kao stražari Azkabana, dementori su bili pod kontrolom Ministarstva magije, no kako im je Voldemort mogao ponuditi više žrtava i manju kontrolu nad njihovim postupcima, nakon Voldemortova povratka promijenili su stranu kojoj su odani.
Dok čokolada može pomoći u ublažavanju osjećaja beznađa izazvanog susretom s dementorima, za tjeranje dementora koristi se složenija vrsta magije, čarolija Patronus. Dok priziva čaroliju riječima Expecto Patronum,čarobnjak se mora usredotočiti na svoja sretna sjećanja kako bi time stvorio prikaz nade i želje za preživljavanjem, koji onda stvara priliku Patronusa, odnosno čuvara. Harryjev Patronus pojavljuje se u obliku jelena, što je oblik koji je njegov otac odabrao kao animagus.

*Napišite u komentare o čemu želite da pišem (: *

Post je objavljen 03.08.2010. u 10:33 sati.