Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gollynbossy

Marketing

šporki se pamte + kinetički Ergorapido

Dragi Čitatelji,
golly&bossy su ujedinili svoje dvi polovice (iseljeničku i zavičajnu) i sad guštaju u Staremu kraju, kupaju se, lovu boju, ispijaju hektolitre kafe, analiziraju živopisne otočke likove i gredu u Dubrovnik na predstave.
Ali nije sve med i mlijeko, jist pit Hajduk Split. Naime, kao i ostali otočani glavna preokupacija nam je čišćenje apartmana. A u pauzama kad se ne broju euri razmjenjuju se iskustva i pričaju priče o šporkim gostima i nadnaravnim junaštvima potrebnim da se takvi apartmani očistu.
Horror priče uključuju:
- goste koji su žvake bacali na pod i po njima gazili tri sedmice koliko su bili u apartmanu. Istodobno su ignorirali mačju rigotinu kraj kauča. A u kušine kauča uvlačili papiriće od bomboni.
- goste koji su se smeća rješavali tako da su ga samo bacali oko kuće
- goste koji se uopće nisu rješavali smeća nego kako bi nešto postalo smeće (kora od jaja, karta od ćikolate, ambalaža od menestre) to je ostajalo na istemu mistu ili bi se eventualno maklo sa stola na pod. Istodobno su sve deke iz apartmana spustili na more i koristili ih za ručnike.
- gosti koji su rekli: ne trebaju nama lancuni. Mi spavamo na dekama. (?!?!?!?)

I tako. Naravno da nisu svi gosti takvi, ali šporki se pamte.

Međutim, budući da smo mi golly&bossy i kao takvi neskloni kukanju, a skloni svemu lijepome, post o šporkeci završit ćemo s usisivačem, kunsthisterijom i kinetičkom umjetnošću.
Ima jedan turbo usisivač zove se Ergorapido od Electroluxa. I ima jedan švedski umjetnik zove se Tobias Allanson koji tako čini perpetuum mobile i kinetičke skulpture, a onda je odluči napravit i jednu s tim usisivačem. Min smo inače obožavatelji svake umjetnosti koja se miče, a još kad čisti totalno smo oboreni na koljena.


U očekivanju dana kad će gosti evoluirat do faze kad će samo slat eure, nadamo se da će ti koji ipak dođu bit šesni i redni tako da se Ergorapido i ostali usivači manje muču.

Vaši
golly&bossy


Post je objavljen 02.08.2010. u 20:34 sati.