Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Špageti s umakom od paprika

Image and video hosting by TinyPic


Sastojci
400 g zelenih paprika
1 zeleni ljuti feferon
svežanj bosiljka, opranog, obrisanog
2 češnja češnjaka, očišćena
sol, papar
350 g špageta (tjestenine po želji)


Paprike i feferon operite, očistite i narežite na kockice.

U tavi zagrijte ulje pa dodajte paprike i feferon, pržite ih 15ak min. da omekšaju, po potrebi podlijte vodom.

Kad su paprike mekane usitnite ih štapnim mikserom (ili u multipraktiku), zajedno s bosiljkom i češnjakom. Začinite solju i paprom.

Tjesteninu skuhajte i ocijedite, pomiješajte ju s umakom od paprika i odmah poslužite.


*Recept se temelji na receptu iz časopisa Mila: Tjestenina; lipanj 2000.



Post je objavljen 31.07.2010. u 09:23 sati.