Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivotpodcizmom

Marketing

PACERSKA DIPLOMACIJA

Prije nekog vremena je Jutarnji list objavio izjavu »uglednog zapadnog diplomata s višegodišnjim stažem u Zagrebu« u kojoj dotični pjeva hvalospjeve bivšem ministru Karamarku i njegovim jurišnicima, opravdavajući sve to upravo magičnim pojmom »zakonitosti«.

Sad, kada takve vazelinijade pišu neki domaći »stručnjaci«, onda nas to ne čudi, jer je svima jasno otkuda im inspiracija. No kada se s takvim cvebama proslavi »ugledni zapadni diplomat s višegodišnjim stažem u Zagrebu«, onda se moramo upitati što mu se to jadničku dogodilo.

Dakle, po tom je »uglednom zapadnom diplomatu s višegodišnjim stažem u Zagrebu« oružani napad Republike Hrvatske na Grad Zagreb hvalevrijedan jer je »zakonit«. Za pretpostaviti je da je dotični svoj »višegodišnji staž u Zagrebu« debelo prespavao, jer mu je očigledno promaklo da su ovdje upravo najveći počinjeni zločini ukrašeni šarenom i svjetlucavom (a poznato je da se šareno i mahnitom sviđa) etiketom »zakonitosti.« Ne bih sad ulazio u detalje, dovoljno je reći da je najveći, istočni zločin ove države, tzv. »privatizacija« ili »pretvorba«, isto tako opravdana »zakonitošću« i da do dana današnjega još nitko zbog toga nije odgovarao, a kamoli bio kažnjen!

Dakle, ako bismo već dotičnom »uglednom zapadnom diplomatu s višegodišnjim stažem u Zagrebu« i mogli oprostiti sramotnu neinformiranost (za posao kojim bi se, eto, silom prilika, trebao baviti), što onda reći o njegovom poznavanju opće povijesti? Naime, opće je poznato da su sva odvoženja ljudi u logore smrti oduvijek bila »zakonita«. Nema toga genocida koji nije poduprt »zakonitošću«. To bi svaki »ugledni zapadni diplomat s višegodišnjim stažem u Zagrebu« ipak trebao znati, osim ako nije prespavao sve sate povijesti tijekom svoga obrazovanja.

Iz svega ovoga možemo jedino zaključiti kakav stav moraju imati »zapadne« države prema jednoj maloj, zaostaloj azijatskoj državici u srcu Europe kad joj šalju takve neobrazovane, trećerazredne »ugledne diplomate«.

Ili se pak ključ nalazi u nastavku teksta: »Jedan ugledni zapadni diplomat s višegodišnjim stažem u Zagrebu, inače poznat po svojoj naklonosti Hrvatskoj...«?

Post je objavljen 29.07.2010. u 22:29 sati.