Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Crveni vražići jači nego ikad !

Crveni vražići
Photobucket
Foto by B.Mr.

Početkom proteklog tjedna, bez obzira na ljetnu žegu, s pripremama za nadolazeću sezonu 4.HNL Istok svoj put ka športskoj slavi unutar lige započeli su i nogometaši NK Elektra iz Osijeka.

I dok se recesija u hrvatskome nogometu osjeća u svim segmentima,Crveni vražići s tom tematikom imaju sve manje dodirnih točaka. Predsjednik Marijanović u suradnji s malom,ali pomno odabranom ekipom, vješto manevrira prema mirnoj luci za ekipu NK Elektra. Dok velika većina športskih kolektiva mašta o egzotičnim pripremama van granica Lijepe Naše,dotle Elektra pripada skupini športskih kolektiva koji će cjelokupne pripreme odraditi kod kuće. Infrastruktura stadiona je izuzetno lijepo uređena s pomoćnim terenom i moderno uređenim svlačionicama. Prostorije za nogometne suce i delegata uređene su u skladu s propisima,kao i službene prostorije kluba.

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

U svakom slučaju športski centar za svu pohvalu. Primjetan je entuzijazam na svakom koraku u pogledu uspješne športske budućnosti NK Elektra iz Osijeka. Vrijedni su to ljudi koji ne žale svoje utrošeno vrijeme provedeno na unapređenju uvjeta rada svih selekcija unutar kluba. Uh,barem s tim "Elektraši" ne muče brigu. Mladića željnih učenja nogometnih vještina uvijek je bilo,ima ih,a u daljnjem radu očekuje se samo povećanje broja potencijalnih nogometnih zvijezda unutar klupskih struktura. U današnje vrijeme mlađahne generacije okreću se bavljenju športom uz svoje kompjuterske ekrane,pa nije stoga naodmet podsjetiti kako je najbolja socijalizacija u pravom životnom športskom okruženju,ne u imaginarnom svijetu.

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

- Tko se nametne radom na treningu, taj će dobiti priliku rezolutan je trener Bubalo. Unatoč svakodnevnim raznovrsnim iscrpnim treninzima, nema kukanja među nogometašima. Svjesni su da samo mukotrpnim radom mogu doći do kvalitetnog športskog rezultata. Bez toga ne ide. Ako sudimo po profilu igrača koji treniraju pod budnom paskom trenera Bubala,te njegovog pomoćnika, inače trenera juniorske vrste u klubu Drage Horvata,mlađahni Crveni vražići iskazuju namjeru da njeguju napadački nogomet kakvom Elektra mora težiti. Napad je najbolja obrana,neki vele. U ovom trenu prerano je kalkulirati s imenima koja kotiraju kao moguće pridošlice u klub - kazuje nam predsjednik Marijanović. Sezona koja slijedi ponudit će kolektivnu,borbenu, nadasve požrtvovnu igru Elektraša. Za svako mjesto u ekipi vodit će se žestoka,korektna borba,stoga uloga trenera Bubala je više nego očita u cijeloj toj priči.

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Klupska orijentacija bazirana je prema igračima poniklim u školi nogometa unutar kluba. Općenito svi klubovi više-manje teže k "vrhunskom" rezultatu seniorske vrste,stoga vrlo malo ili nikako ne pružaju mladim igračima priliku kako bi oni pokazali ili prikazali svoje nogometne vještine. Naravno ako se i dobije prilika onda nemate pravo na pogrešku. Etablirani hrvatski trener Bubalo već u protekloj polusezoni preuzevši ekipu, unio je neke promjene po tom pitanju unutar ekipe,dok u sezoni koja slijedi, športsku priliku u punom obimu dati će se domicilnim nogometašima. Neka se kale, obrusit će trener Bubalo.

Dodajmo i kako su samo dva igrača boju dresa NK Elektre zamijenili bojom drugoga kluba, a to su Ljubas koji je otišao u Čepin, te Nospak koji će u novoj sezoni zaigrati za NK Metalac.
Tekst : Daltoni thumbup


Post je objavljen 29.07.2010. u 07:51 sati.