Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Upoznaj bolnice da bi ih više volio

U organizaciji svjetski poznatog „Tours-operatora“ „Martin v Zagreb, Martin z Zagreba“ prije tjedan dana bio sam u turističkom posjetu našem glavnom gradu. Glavni cilj ovog turističkog putovanja, pod nazivom „Upoznajte vaše čuvare zdravlja“ bio je obilazak naših zdravstvenih ustanova, narodski rečeno bolnica. Prijevoz nam je osiguralo prijevozničko poduzeće „Hitna pomoć“ sa svojim vrhunsko udobnim kombijima u kojima bi se krumpiri u vrećama, da su kojim slučajem u kombiju bili umjesto nas, vjerojatno pretvorili u – pire. Usprkos i unatoč vožnji po autobanu koji je izgrađen u skladu s aksiomom: „brzo, kvalitetno i jeftino“.

Obilazak smo počeli u turističko-rekreacijsko-lječilišnom kompleksu „Dubrava“ gdje nas je jedna „turistkinja“ napustila odlučivši provesti nekoliko sati tu, oduševljena na prvi pogled divotama kojima je bila dočekana.



Uploaded with ImageShack.us

Nakon vožnje po zavojitim pitoresknim ulicama Gornjeg grada dovezli smo do drugog zdravstveno-turističkog centra na Rebru, gdje nas je, na našu žalost, opet napustio jedan od „turista“ koji je, vidjevši svu tu ljepotu, potpuno izgubio glas, pa je tu ostao da mu ga „turistički“ djelatnici pokušaju vratiti.



Uploaded with ImageShack.us

Na kraju smo nas preostala dvojica stigla u treći zdravstveni Centar s „radioaktivnom zračnom kupkom“ gdje smo se odlučili izložiti blagotvornom djelovanju tretmana u svrhu eliminacije nekih, za nas, nepoželjnih životinjica u našim tijelima. Kako sam sliku spomenutog Centra već objavio u mojim ranijim postovima, ovog puta donosim sliku skulpture postavljene ispred Centra. Svaki put kada stanem pred nju ostajem u dilemi: izvlače li ova dvojica mrežu s ribama ili pak možda s „rakovima“?



Uploaded with ImageShack.us

Malo nas je začudilo da se nismo sreli s ostalim „turistima“ koji su trebali doći drugim kombijem istog prijevoznika, no misterij je ubrzo razjašnjen. Na vratima „kupke“ stajala je obavijest u kojoj Uprava Centra sa žaljenjem obavještava drage goste kako je uređaj „radioaktivne kupke“ u kvaru, te da od današnjeg tretmana ništa biti neće. Uskoro se na vratima pojavila i simpatična sestra koja nam je potvrdila napisano, još jednom nas je zamolila za razumijevanje i preporučila da danas poslije 16 sati nazovemo taj i taj broj radi informacije možemo li eventualno sutra doći na tretman.

Mi smo, razumljivo, prihvatili njezino obrazloženje, izašli iz Centra i skupili se svi u našem omiljenom „kafiću“ (klupa sa stolom ispod breze) pokraj Centra. Tu smo veselo popričali o događajima, sačekali dolazak kombija i krenuli, ponovo ljupkim uličicama Gornjeg grada, do čuvenog Centra za reprodukciju u Petrovoj.



Uploaded with ImageShack.us

Dok smo mi uživali u prekrasnom zdanju spomenutog Centra, djelatnici su izvukli iz našeg kombija uređaj za koji se ispostavilo da je „pokretni inkubator“. Nakon poduljeg vremena, inkubator je vraćen s dva dečkića: 1,2kg i 1,7kg, ukupno 2,9 kg netto..



Uploaded with ImageShack.us

Sretnu majka je sjela u šofersku kabinu i mi smo krenuli prema našim domovima u nadi da ćemo sutra obaviti što nismo danas.

Prije dolaska kući, navratili smo u selo do sretnog djeda i bake spomenutih dječačića (oni će još neko vrijeme provesti u našoj bolnici), nazočili dirljivom izljevu oduševljenja kada ih je djed vidio i velikog razočaranje što nismo svratili na gemišt da nazdravimo prinovi. Bit će još prilika, rekli smo!

Što se pak tiče „uređaja“ pokazalo se da su naše nade bile uzaludne, jer smo na telefonski poziv dobili informaciju da je uređaj još u kvaru, pa neka ne dolazimo ni sutra.

* * *

Jučer gledam na našoj dalekovidnici kako ministar zdravstva, Milinović zvani mali Putin, pjeva u društvu jedne od, za takve prilike osnovanih klapa, domoljubnu pjesmu "Croatio, iz duše te ljubim“ (iako je svim srcem za Hrvatsku).

A evo što piše „Slobodna Dalmacija“ tim povodom.
„Na taj način su se nakon skoro godinu i pol dana izbivanja i „privremenog rada“ u zamjenskim objektima, djelatnice i djelatnici riječke podružnice HZZO-a i HZMO-a napokon vratili u novouređenu matičnu zgradu u Slogin kuli, među Riječanima poznatu jednostavno kao „socijalno“.

U obnovu i opremanje uloženo je 28 milijuna kuna, od čega HZZO participira s 20 milijuna, s čime je ovo postalo najveća investicija u povijesti te institucije. Mirovinsko i zdravstveno osiguranje dijelit će prostor od oko 3500 četvornih metara, koji je sada u potpunosti prilagođen za osobe s invaliditetom.“
To je cca 800€ po metru kvadratnom po koliko inače, znam, građevinari grade nove stambene zgrade.

Tom prilikom ministar je, prema „Slobodnoj“, između ostalog izjavio:
„Da nije bilo Rijeke i ove županije, ne bi ni bilo Hrvatske“ i naravno pobrao pljesak „dupelizaca hrabrih (zaboravivši pri tome ulogu „komunjara“ u pripojenju Rijeke Hrvatskoj). Usput je citiravši pjesmu koju je nešto ranije pjevao - „Croatio, umorna si, samo mi ne plači“ – najavio “teške reforme koje ćemo, uz zajednički trud, izgurati kako bi postigli viši cilj, napredak Hrvatske“ (pokazujući da se nikako ne može odlučiti živi li u Croatiji ili Hrvatskoj, nap. blogera).

* * *

Mi „turistički“ posjetitelji ustanova koje su pod patronatom dotičnog ministra pak ćemo i dalje putovati na turneje tipa „Martin v Zagreb, Martin z Zagreba“.

P.S. 1
Sada je 14.30. 27. srpnja AD 2010.
Prije nepuna tri sata vratio sam se iz Centra za „radioaktivnu zračnu kupku“ iz kojeg su me upravo obavijestili da je stroj opet „crko“ i da sutra ne dolazimo, a kada će proraditi (ne zna se) neka se raspitamo sutra popodne.
A ja naivac računao kako će liječenje završiti 5. rujna i da ću onda sa suprugom malo na more.
Čovjek snuje, a Ministar određuje!

P.S. 2
Onako „en passant“, danas je po starom Dan ustanka naroda Hrvatske 27. srpnja. Pa onima kojima je „titovka lijepa kapa“ čestitam. Meni osobno je SVIH takvih i sličnih kapa pun kufer!


Post je objavljen 27.07.2010. u 21:12 sati.