Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Izložba fotografija Miladina Jeličića – Jele

O NOVOM TALASU... na BELEF-u...



Izložba fotografija Miladina Jeličića - Jele o novom talasu, otvorena je 21. jula u knjižari "Plato Ilegala", u okviru Beogradskog letnjeg festivala (BELEF), a pratila je i tribina, na kojoj su govorili Moma Rajin, Dragan Ambrozić, Koja i Srđan Gojković Gile. Izlozbu fotografija otvorio je Sloba Konjović.


Sloba Konjović, Ambrozić, Moma Rajin, Gile, Koja

photo gallery: Izložba fotografija Miladina Jeličića – Jele - Belef -->

Jeličić je jedan od protagonista novog talasa i jedna od ikona beogradskog noćnog života, poznat i po organizovanju kućnih žurki koje su postale nezaobilazni deo neformalne klupske kulture.

Ovekovečio je na fotografijama mnoge značajne momente i ličnosti beogradskog noćnog života, stvorivši vrednu arhivu proteklog vremena.



BELEF je posvećen ove godine novom talasu (novom valu), povodom 30-godišnjice tog pokreta na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije, koji je stigao 1980. kultnim albumom “Paket aranžman” beogradskih grupa Šarlo akrobata, Električni orgazam i Idoli, u izdanju zagrebačkog Jugotona.

Program BELEF-a osmišljen je tako da generacije koje su stasale uz Ekatarinu Veliku, Električni orgazam, Disciplinu kičme, Prljavo kazalište, Pankrte, Film, Lačni Franz.., podseti na najkreativniji period rokenrol scene bivše Jugoslavije, a mlađe, koji su “novi talas” slušali samo na izlizanim kasetama, podstakne na kreativnost. Spajajući staro sa novim, BELEF ukazuje i da je muzičko nasleđe “novog talasa” uticalo i na srpsku scenu 90-ih - od grupa Darkwood Dub, Žene Kese, Nežni Dalibor, Nikad dosta i Kazne za uši, do mlađih bendova u novom milenijumu, poput Petrola, Repetitora, Ola Horhe, Popečitelja i Multietničke atrakcije.

photo gallery: Miladin Jeličić - Jela - BEOGRAD - 80' - 90' -->


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 26.07.2010. u 17:39 sati.