Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

I hope we're still friends after I taser you

Prodati ovu seriju, ujedno i jednu od najboljih ikada, uopće nije lako jer kratki opis bez da nešto zabrljaš nije moguće. 64 epizoda po 40-ak minuta misterija i jedne od najboljih detektiva koje su mali ekrani vidjeli.

veronica mars cast


Kristen Bell. Trebalo bi vam biti dosta. Ako nije, privlači li vas opis tinejdžerice koja rješava misterije? Ili Buffy bez vampira i ostatka magije? Ili Nancy Drew susreće CSI? Ne, jednostavno nema tog opisa koji bi dobro predstavio seriju. Žanrovski bi najbliže došao opisom neo-noir teen dramedy. Prvi opisi su kod mene ostavili dojam da je riječ o još jednoj površnoj misteriji, no kako li sam bio u krivu! Odlična glazba, genijalne misterije, legendarni odgovori glavne heroine. Must see.

Priča prati Veronicu Mars, neustrašivu 17-godišnjakinju britkog jezika koja se uz redovno pohađanje srednje škole bavi i rješavanjem misterija u Neptuneu, bogatoj zajednici punoj prljavih malih i velikih tajni. Nekoć je bila crčme de la crčme u Neptune High, no priča se izokrenula nakon ubojstva najbolje prijateljice Lily. U to vrijeme je njezin otac Keith bio šerif, no kako su dokazi upućivali na to da je ubojica otac od Lily, nakon velikog skandala je dobio otkaz i otvorio svoju privatnu detektivsku agenciju u kojoj mu svesrdno pomaže Veronica. Na samom rubu socijalnog poretka Veronici društvo pravi Wallace kojeg je već prvi dan škole morala vaditi iz nevolja a na dvije neprijateljske strane ju poprijeko gledaju bivši dečko Duncan i njegov najbolji prijatelj Logan te njihova svita koja je i dalje elita škole, te Weevil sa svojom bandom motociklista u čije se mutne poslove naslovna junakinja često petlja. No svo to kopkanje po mutnim poslovima će otvoriti probleme koje bi Neptune mogle uzdrmati do temelja.

Na žalost serija je bila na UPN-u koji se sa druge na treću sezonu spajao sa WB-om da bi se oformio CW koji bi danas ubio za gledanost bilo koje serije kakvu je imala Veronica Mars te jedne godine na novoosnovanoj TV kući. Dapače, fanovi su nakon vijesti da je ukinuta, poslali 10 000 čokoladica Mars u središte CW-a. Ukinuta sa cliffhangerom. Film je predložen, no odbijen, i velika je vjerovatnost da ga neće ni biti. Dobra vijest je da se nakon nekoliko godina HRT sabrao i kreće od danas svakim radnim danom u terminu kada ostale TV kuće zatupljuju gledatelje sapunicama ili već milijunti put repriziranim sitcomima. Za kraj evo vam jedan promo za treću sezonu koji je išao ComiConu 2006, pa s obzirom da je sniman kamerom, zanemarite pomalo šugavu kvalitetu. Mislim da od svih ponuđenih, ovaj promo najbolje opisuje bit serije.



Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 20.09.2010. u 15:20 sati.