Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Mladi ljubitelji sedme umjetnosti u Puli!

Još od sumornog Doktorovog posta o kradljivcima bicikala nismo imali priliku dobiti fotoinformacije iz života članova kolektiva, stoga evo jedan kratak fotopregled, čisto kako bih osvježio blog i unio dašak nove energije vitalis!

Mladi ljubitelji sedme umjetnosti, koju neki ljudi također nazivaju filmskom umjetnošću, teško mogu odoljeti zovu velebne pulske Arene koja od samog svog nastanka služi kao utočište mladih filmofila i ostalih mladih ljubitelja života.

Stoga smo i mi, poneki mladi članovi MiP kolektiva (+ prijatelji) odlučili posjetiti to čudesno zdanje u kojemu su nas jučer (22.07.2010.) dočekali i mladi filmski kreativci: Hanajušić! i Meco.

Gledali smo audivizualno ostvarenje mladog hrvatskog redatelja Dalibora Matanića zvanog Dado (ili Dadi, Deda, Dido, Dajdo, a neki njegovo ime znaju brkati i s imenom Diddy, P-Diddy i Detlef), pod nazivom "Majka asfalta i druge urbane stvari", skraćeno zvan "Majka asfalta i dr.".

Prije svega, jedna fotografija koja otkriva bit grada Pule. Hajdukov ručnik izvješen na balkonu.
Image Hosting by PictureTrail.com

Kao što sam pred nepune dvije rečenice spomenuo, mlada filmska autorica budnim je okom pratila sve što se zbiva na velikom ekranu: od gornjeg lijevog do donjeg desnog kuta.
Image Hosting by PictureTrail.com

Bio je tu i mladi kreativac koji je oduševljenje filmskom umjetnošću i ambijentom u Areni (nastaloj još u vrijeme Etruščana i nastanka Kaira i velike Sfinge) iskazivao a) izrazima lica te b) palcem gore (tim čuvenim filmskokritičarskim postupkom).
Image Hosting by PictureTrail.com

Vrlo mlada filmska kritičarka Maligan, u društvu mlade snimateljice P. i njezinog prijatelja Mateja Lulića iz Ike (vjerojatno ga znate iz Vip reklame: grafiti-džez u Makarskoj).
Image Hosting by PictureTrail.com

Rasvjetna tijela pulske Arene bacaju svjetlo na samu ontologiju fotografske slike kao takve.
Image Hosting by PictureTrail.com

Po završetku filma mladi stvaratelji poslušali su savjete, upute, smjernice i komentare mladog, ali ipak starijeg filmskog kritičara mr. Brune, koji je ovom prilikom pućkao lulu.
Image Hosting by PictureTrail.com

Mlada snimateljica P. i Matej Lulić nisu se mogli načuditi kvaliteti ulične rasvjete u Puli.
Image Hosting by PictureTrail.com

Mlada kritičarka i mlada umjetnica maštale su o filmskim bespućima uz reminiscenciju na klasični citat "Hvala ti, Milane, stvarno".
Image Hosting by PictureTrail.com

A Meco je zaključio nešto u ovom stilu: uz filmsku umjetnost život je lijep, pogotovo uz filmove koji pogađaju bit stvari, npr. uz filmove Tarkovskog, Antonionija ili uz film "Majka asfalta i dr.". Živjeli!
Image Hosting by PictureTrail.com

Nosi li Jelena Rozga išta ispod parea???

oksi

Post je objavljen 23.07.2010. u 18:10 sati.