Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OČITOVANJE DRŽAVNE UPRAVE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE NA OPTUŽBE ŽUPANIJSKIH VATROGASNIH ZAPOVJEDNIKA S PRIOBALJA

ZAGREB

Smatramo se dužnima očitovati na Nekolegijalne optužbe županijskih vatrogasnih zapovjednika s priobalja.Držimo da takav istup ima za cilj destabilizirati sustav zaštite i spašavanja te obmanuti javnost.

Image and video hosting by TinyPic
Državna uprava za zaštitu i spašavanje tijekom nekoliko prethodnih godina nabavila je preko 3000 kombinezona (2007. god. -380, 2008. god.– 1550 i 2009. god. -1100), od kojih je 2008. godine preko 1000 kombinezona dostavljeno vatrogasnim zajednicama priobalja za angažirane sezonske gasitelje.

Napominjemo i činjenicu kako je, u slučaju sezonskih vatrogasaca, poslodavac u stvari vatrogasna zajednica županije, grada i/ili općine koja ima obvezu osigurati i sredstva potrebna za izvršavanje ugovornih obveza.Što se tiče ovogodišnje nabave, "oko 500 vatrogasnih kombinezona" oni su planska pričuva za možebitne žurne dodatne potrebe (riječ je u stvari o 485 kombinezona za koje je postupak nabave pokrenut neovisno o zapošljavanju sezonskih vatrogasaca).

Kada govorimo o plaćama 1000 sezonskih vatrogasaca treba kazati da sukladno "Uputi o provedbi točke 37. Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2010. godini i procesu donacije sredstava za Projekt sezonskog dodatnog zapošljavanja vatrogasaca" i prethodnom radnom dogovoru sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima (s kojima smo imali sastanke u Otočcu i Zadru), u propisanom roku od dva tjedna izvršena je obrada dostavljenih, naglašavamo - ispravnih zahtjeva - za mjesec lipanj te su odgovarajući nalozi proslijeđeni na plaćanje iz Državne riznice.
pročitaj više



Post je objavljen 23.07.2010. u 17:42 sati.