Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Smještaj na moru...

Recesija ili ne, no u ovom trenutku Rudarka još uvijek ne zna da li ide ili ne na more. I kuda.

Kao prvo, volim more, volim plavetnilo, volim čistu vodicu, volim zalaske sunca.

Ne volim gradske plaže. Ne volim plaže gdje jedva zguraš svoj ručnik i to samo ako dođeš u osam ujutro i "rezerviraš" svoj dio kopna. Ne volim neodgojenu djecu što mi skaču po glavi i cijede voće po mojoj knjizi, ne volim odrasle što opuške (to mi se specijalno gadi) i ostalu ambalažu ostavljaju "iza kamena"...

Jednom riječju - jaako sam zahtjevan gost.

I nekako je sazrela odluka da moju oazu mira, tišine i morske ljepote, nakon pustih godina zamjenim nečim novim. Kao prvo, u posljednjih dvije godine je dotični smještaj bezobrazno poskupio - A4 preko 70 eura (i to u kompletu BEZ klima uređaja), pa ga otplaćujem skoro do Uskrsa i to jebačku ratu. A i malo sam se zasitila tog kraja. Dobro, trebalo mi je deset godina da se zasitim, ali ipak jesam.

Ima i druga strana (već su neki blogeri o tome pisali) medalje: kako pronaći ugodan smještaj, a da sve što se navodi u oglasima bude i stvarno. Mislim stvarno na način da je namještaj u apartmanu (relativno) nov, da je klima na raspolaganju (a ne da ju gazda stalno dolazi šaltati, štedeći struju), da je plaža stvarno blizu i da ima mjesta na njoj...

Do nekidan sam imala ideju za Last minute ponudom. Pa sam se malo bacila na istraživanje. Nekako nemam osjećaj da ima previše opcija za birati, osim famoznog Egipta, no tko bi lud da ovo naše lijepo more išao u ovo doba godine na ljetovanje u Egipat? Tamo je već za Prvi maj pakleno.

No, što je uopće bit Last minute ponude? Ako vidiš da ti je soba/apartman od sutra slijedećih desetak dana prazna, lupi i neku nižu cijenu i napuni smještajne kapacitete. Uvijek ima netko tko želi krenuti na neviđeno odmah, danas i bez odgađanja. Ako je povoljno.

I da, onda sam se malo otkačila, pa sam otvarala popunjenost hotela - onih nekih s 4 i 5 zvjezdica gdje sam za davnih divnih dana službeno boravila, pa točno znam kako izgledaju, te kako im izgleda okoliš i plaža. Npr. hoteli u Du - obične sobe su full popunjene do kraja 8 mjeseca. Ostalo je tu i tamo neka od "king mega de luxe suite" oliti onih kraljevskih apartmana za po 2500 ojra na dan.

Ako je to stvarno istina, Bajs ima razloga za slavlje. Još uvijek mi ne ide u glavu da je onako trontljav uspio prošle godine dovući turiste u Hrv. Doduše, koliko nas koštaju one silne reklame (nikad mi nije bilo jasno zašto svake godine moramo imati nove reklame i novi slogan??) što se vrte po CNN-u i drugim stanicama...

Da vidimo, što mi nudite? Ako netko ima neki dobar prijedlog (molim uračunajte i kućnog ljubimca koji mi predstavlja novi moment u mojem životu headbang), ako netko želi iznajmiti svoju vikendicu da si malo podigne kućni budžet, a da mi stvarno ne ponudi rupu ili ako netko pozna neki dobar smještaj - please. Otvorena sam za sve opcije.

Post je objavljen 22.07.2010. u 06:29 sati.