Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Bućnica, ili gibanica za one gibaničare

Vruća gibanica, ha,
ima jedna priča, tam iz Srbije,
s početka 2. rata, kad su junaci i rodoljubi balkanskih ratova,
pobrkali lončiće, pa započeli neke svoje ratiće,
po sistemu, dva, tri, sela,
i ondak od jednog do drugog, pa upadi u kuće,
s krajnjim ciljem,
oteti i pojest gibancu,
tzv. lokalpatrioti.

Sve su vam to varijacije na temu "pizza",
znači, kaj ima na, ili unutra.

Ova je po međimurski, ali obogaćena, čime ?????
vrhnjem, jajem viška, pa, haaa, i solju.
Ne tak davno smo bili siromašni, kaj ne?????


Tijesto:
-500 gr. glatkog i prosijanog brašna
-5 žlica ulja
-ž. soli
-300 ml. vode

Zmješat u mikseru,
doraditi ručno
podijeliti na 4 kom.
prekrit folijom i premazati uljem, da fermentira, nekih uru.
Doradu delati na nauljenoj plohi.








Ondak tikvica, sad nemam poima, zakaj bućnica?????
Oguliti, naribati, posoliti, pustiti da opusti, procijediti,
ožmikati šakama.








Po kile posnog kravljeg sira sa placa u zdjelu,
malo soli, cca 3 jaja, lijeva prosim, jedno vrhnje,
ožmikanu tikvicu i zmiješati.
Fila je gotova.








A ondak najdelikatni dio,
razvlačenje tijesta.
Ma boli vas kurac za rupe, zaobiđeš ih,
filom isto.
Rastežu se dlanovima i prstima,
stvar vježbe.
Sam hrabro, oštro i bezveze.
Stolnjak ispod obavezatno, malo pobrašniti,
njeme se rola ta pizdarija.

















Zmotat na lim, pa u vruću pećnicu dok ne porumeni gore,
na nekih 230, ....35 min.
Eh da, zalit odozgora uljem, ili koja žlica masti,
bolji je okus.











"Zgužvara" gotova


Post je objavljen 21.07.2010. u 18:01 sati.