Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmayski

Marketing

Na zdrauje in veseuje, prispeu sam vu - Ceulje

Riječ-dvije o Slovenskoj kulturi vožnje; pričali su mi neki frendovi kako Slovenci paze na bajkere, kako im daju prostora na cesti kao da voziš auto... i moram reći; da, tako je. Naravno, postoje i izuzeci - poput onog kamiondžije koji se odlučio ubacivati u našu kolonu u Mariboru kad smo proljetos išli za Bleiburg - makar nisam siguran da nam ne bi rekao "Ša je, ša bi ti, ba?" da smo ga priupitali za zdravlje.
Malo sam se tamo, pristojno rekavši, kurčio po cestama, no gdje bih kod nas doživio "ulazak u osobni prostor" ili barem mrke poglede, oni su mirno držali odstojanje, micali se udesno kad bih preticao kolonu - nećete vjerovati; ljudi su GLEDALI u retrovizor kako bi skužili što ja to namjeravam...
U istoj onoj mjeri u kojoj sam se zgražao kada bi mi netko u Bosni na rikverc ulazio na magistralnu cestu, tako sam ovdje bio oduševljen pozitivnom prometnom kulturom. Možemo se mi zajebavati koliko hoćemo kako su oni mali, stisnuti i jadni - ali ako je to cijena za osjećaj sigurnosti na bajku - i tata bi, sine!
Kasnije me i jedan bajker na nekakvom R-u Celjskih tablica impresionirao kada je predamnom dva-tri puta "piknuo" po kočnici prije nego je dao žmigavac i skrenuo s ceste na neočekivanom mjestu - kao da mi je rekao: "Pazi, sad ću napraviti nešto što ne očekuješ."

Post je objavljen 01.07.2010. u 14:04 sati.