Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000genijalnihstvari

Marketing

Čudesna stvar #35 - Kolodvori

Image and video hosting by TinyPic
Kolodvori
Obožavam kolodvore. Obožavam kako ključaju od života u gotovo svako doba dana i noći. Obožavam njihovu nepristojnost i drskost, obožavam grube komentare, obožavam miris ispuha autobusa ili tamne mrlje maziva na tračnicama, obožavam rijeku tijela koja se gura, probija, viče, ljuti... obožavam rastanke, ljude koji strpljivo čekaju pored prozora i mašu u odlasku, obožavam sastanke, zagrljaje, suze. Obožavam prolaziti pored te uzgibane mase života, a svaki ima svoju priču, svaki ima svoje zavijutke i skretanja, račvanja i sastavljanja.

Ali najviše volim stajati ispred one velike table na kojoj piše "Dolasci" i "Odlasci" i gledati mogućnosti, planirati u glavi kako ću se uskoro ukrcati u neki od tih vlakova, autobusa, aviona, brodova... kako ću se ukrcati i krenuti osvajati svijet. Maštam o stizanju na nepoznata odredišta, maštam o letovima u nepoznate države, u one koje imaju "stan" u nazivu i one koje povećalom tražiš na karti i provjeravaš u Atlasu jesi li dobro zapamtio.

I volim još stići na svoje odredište, što nepoznatije to bolje i u onim prvim minutama dolaska, izlaska iz autobusa, silaska iz vlaka, izlaska iz aerodromske zgrade, dopustiti sebi da se osjećam kao Dorothy, kao da mi je netko izmaknuo svijet ispod nogu i dopustiti sebi da gledam, slušam, upijam taj novi svijet što se kao kaleidoskop rastvara pred mojim očima. Pa duboko udahnem i zaronim u njega, sretna i spokojna.
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 15.07.2010. u 09:01 sati.