Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Davor Čordaš razgovarao s apostolskim nuncijem u BiH msgr. Alessandro D"Erricom


Član Predsjedništva HDZ BiH i dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Čordaš razgovarao je u utorak, 13. srpnja 2010. godine, u Banjoj Luci s apostolskim nuncijem u BiH msgr. Alessandro D"Erricom.

Apostolski nuncij u BiH msgr. Alessandro D"Errico nazoči 49. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije BiH koje se održava, pod predsjedanjem banjolučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice, u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci.

Uoči predstojećih Općih izbora u BiH prije nekoliko dana oglasile su se i Komisije Iustitia et pax biskupskih konferencija Hrvatske i BiH, koje su poručile svim Hrvatima iz BiH da izađu na izbore i registriraju se za izlazak do 19. srpnja kako bi mogli glasovati na predstojećim izborima u BiH koji će se održati 3. listopada.

Prema odredbama Izbornog zakona u BiH i odluka Središnjeg izbornog povjerenstva nalazimo se u zadnjem tjednu u kojem raseljene osobe i osobe koje imaju status izbjegle osobe ili osobe koja privremeno boravi izvan BiH mogu podnijeti prijavu (PR1 obrazac) za upis u Središnji birački popis.

„Odziv Hrvata na ovim izborima bit će iznimno važan za kredibilitet i snagu hrvatske politike, ne samo na izborima nego i nakon izbora tj. u fazi pregovora oko ustavnog uređenja BiH. Odgovornost za budućnost hrvatskog naroda u BiH i ovog je puta disperzirana u svaki hrvatski glas“
, istaknuo je član Predsjedništva HDZ BiH i dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Čordaš.

Apostolski nuncij u BiH msgr. Alessandro D"Errico iskazao je zadovoljstvo vidnim pomacima u Banjoj Luci u prethodnih četiri godine kada je riječ o položaju Hrvata katolika i obnovi njihovih domova, kao i obnovi objekata Katoličke crkve. Također, apostolski nuncij u BiH je podržao inicijativu za izgradnjom spomenika blagopokojnom Papi Ivanu Pavlu II. na Petrićevcu, obnovi Biskupskog ordinarijata koji je do sada služio kao Caritasova bolnica za sve građane Banje Luke te opremanju športske dvorane KŠC u Banjoj Luci. Riječ je o projektima koji će se realizirati u slijedećem razdoblju.

Član Predsjedništva HDZ BiH i dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Čordaš upoznao je apostolskog nuncija u BiH msgr. Alessandra D"Errica kako je iz Fonda za povratak BiH u ovoj 2010. godini izdvojeno 1,5 milijuna KM za objekte u vlasništvu Katoličke crkve od Nevesinja do Prijedora, uključujući sve tri biskupije.


Post je objavljen 13.07.2010. u 22:42 sati.