I nisu za je..ti, već za jesti.
Ah, moja draga škrta Međimurka.
Stalno je zezam, kak su Međimurci škrti,
a i Podravci, BTW, a ono uvijek bila sirotinja pa se snalazila.
Ima jedna stara, koja je razlika između podravke, ženske i
Podravka juhe?????
Ma nikakva, obje su gotove za pet minuta.
I sad iz tog okrutnog života, proizlaze, predivni, ukusni,
prejednostavni recepti.
Obožavam stare recepte, one, prave seljačke.
Evo jednog, vegetarijanskog, sad za ljeto.
Smjesa za palačinke, ali gušća!
E sad kak se radi, nemam poima, zadnjih 25 godina je žena radi,
ja sam znam speći.
Nekad davno sam ja to radil, da sam na cca 1/2 kg brašna
stavil dva jajca, nekaj cukora, malo soli, pa u to dolijeval
Radajnera, ili Jamničku i miksal, dok odokativno nisam dobil
neku viskoznu masu,
a i ak fulaš, lako to doradiš i ispraviš grešku.
Ja kuham na "Filing", nema gramaža, možda neko iskustvo.
Naribaju se sitno tikvice, bilo kakva vrsta.
Neke se prije ogule, a neke, onak sa korom.
Ove su one male zelene, kaj ih ima po trgovinama.
Normalno, smjesa za "los palačinkos" je bila ne slatka.
I ondak se to skompaktira, zmiksa skup,
pa onak žitko, kašasto, većom žlicom u zagrijanu tavu,
jednu stranu, pa se ukruti, kooooo, kkk,
pa dubl axle..............
Gotovo, nema više, u tanjur i to je to.
Hitil sam si malo sviježeg, posnog, kravljeg sira,
onog iz dućana, u "granulama",
jebi ga, kad ni jen sused ne drži krave, maspater i EU.
E tu je ne volim i radi rakije i svinjokolje i svakaj antiprotivno.
A i ove "bukove fileke" sam si napravil, od bukovača.
Daj pogle, ko fileki.
Namjerno nisam štel deti crvenog luka, rekoh,
ajd baš probaj bez luka.
Maščoba svinjska, krmeća, nemrem zamisliti jajca na ulju,
bem se u bulju, no taki sam.
Prvo malo friganja.
pa se ti frigaj
Poslje par jajci nutra i gotove, da i soli naravski,
ali može tu i luka i sira i putra i moj ti nutra i
pak buš videl beli Zagreb grad, tralalalalalalalalalalalala,
Sorry, jače od mene!
Post je objavljen 12.07.2010. u 21:32 sati.