Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Demoni, reptili...




http://tomajuda.blog.hr/

Demoni, reptili ...

Započeo bih ovaj post jednim pitanjem, što ih povezuje? Svatko će od Vas odgovoriti na svoj način, to jest ima neko svoje mišljenje. Ja ću ovdje dati svoje. Povezuje ih činjenica da su zapravo isto.

Citirati ću definiciju demona sa wikipedije

Demon (grč. ´±ŻĽÉ˝, daimon) je bestjelesno mitološko biće za kojega se u staroj Grčkoj držalo da donosi inspiraciju i znanje kao posrednik između bogova i čovjeka. Kasnije se, dolaskom kršćanstva, demon počeo držati za zlo biće koje želi odvesti čovjeka na krivi put, dalje od Boga. Demone su također zvali vragovima, ili palim anđelima.


Dakle, bestjeleno biće. To znači da se ono nalazi negdje izvan ove naše stvarnosti, ali dovoljno blizu da nam može učiniti štetu. Kasiopejci će reći da se reptili nalaze u području četvrtog denziteta. Ta bića su OPS ( okrenutost prema sebi ) orijentacije, dakle, striktno egoistična bića. Ona zadovoljavaju svoj interes. Tako se reptili hrane našom energijom i emocijama. Isto to čine i demoni. Oni iskorištavaju naše tijelo, to jest zaposijedaju ga i onda provode svoju volju, na vanjskom i na unutarnjem planu. Stvar je u tome da, reptili, odnosno demoni imaju isti cilj, nametnuti svoju volju čovjeku. Najlakše je to učiniti onome tko zapravo nije svijestan što se oko njega događa. Koji nije svijestan svoje više prirode koja prebiva u jednoj drugoj, onoj duhovnoj sferi.

Što Novi zavjet kaže?

Ponovni pad

'' ... Kad nečisti duh iziđe iz čovjeka, luta bezvodnim mjestima tražeći spokoja. Kad ga ne nađe, rekne: Vratit ću se u kuću odakle iziđoh. Došavši, nađe je pometenu i uređenu. Tada ode i uzme sa sobom sedam drugih duhova, gorih od sebe, te uđu i nastane se ondje. Na kraju bude onomu čovjeku gore nego na početku ... '' ( Luka; 11; 24 - 27. )


Dakle, mi smo stalno u opasnosti da nam određeni duhovni entiteti pokušaju nametnuti svoju volju, a time nas kontrolirati. I ima ih mnoštvo. Naime, Isus nas je poučio da ih ima više '' rodova ''. Tako, '' ... Kad Isus uđe u kuću, upitaše ga učenici nasamo: - Kako to da ga mi ne mogosmo izgnati ? Odgovori im: - Ovaj se rod ničim drugim ne može izgnati osim molitvom i postom. '' ( Marko; 9; 28 – 30. ).

Prije toga je Isus ozdravio jednog padavičara kojega je opsjeo nijemi zloduh. Isus nam je čak i dao naputak kako da se protiv takvih entiteta borimo – molitva + post. Ali, isto tako je važno i znanje o tome da postoje takvi entiteti, kako dobri, ali isto tako i oni koji nemaju dobre namjere prema nama. Isto tako poučeni smo od strane Isusa sljedećem:

'' ... Dokle god jaki i naoružani čuva svoj stan, u miru je sav njegov posjed. Ali, ako dođe jači od njega, svlada ga i otme mu sve njegovo oružje u koje se uzdao, a plijen razdijeli ... '' ( Luka; 11; 21 – 23. ).

Naš stan je naše tijelo koje moramo cijeniti kao hram Duha Svetog, kao hram samog Neizrecivog. Dakle, koliko je važno da se oboružamo znanjem, čvrstom vjerom i jakom sviješću upravljenom na dobro, jednako je važno znati i zatražiti pomoć Neizrecivog da nas zakrili svojom snagom kako bi nam pomogao obraniti naš stan ( tijelo ), a time i Njegov hram. Nema boljeg saveznika doli Neizrecivog. Kad smo takvi, tada paramo ovu tamu, kako svjetovnu, tako i duhovnu tim svjetlom kojim smo se oboružali. Takvi entiteti biježe od svjetla. Tada hodamo zemljom s riječima na ustima – Sve mogu u Onomu koji mi daje snagu!





Post je objavljen 12.07.2010. u 08:07 sati.