Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

See a penny? Pick it up!

Wonderfalls. Serija koja nije doživjela drugu sezonu. Heck, serija koja nije doživjela čak ni emitiranje kompletne sezone na matičnoj kući.

wonderfalls


Originalno stavljena u death slot, zatim premještena na četvrtak gdje nije imala puno veće šanse, ukinuta samo nakon 4 epizode. Fox se opet pokazao kao idiot koji ne sluša kritičare koji su pohvalili ovaj mali biser. Fanovi su uspjeli nagovoriti druge TV kuće da ju prikažu u cijelosti pa je na kraju 20th Century Fox izdao DVD sa svim epizodama. Američko-Kanadska produkcija navodno smještena na USA strani Niagarinih slapova, no snimana u Kanadi sa njihove strane.

Jaye Tyler je naslovna antiheroina koja je pametna, obrazovana i snalažljiva, no u isto vrijeme cinik koji izbjegava svaku odgovornost. U jednom trenu joj se počinju obraćati plišane, plastične, voštane i ostale igračke u obliku životinja koje je pokušavaju natjerati da nešto napravi, uglavnom da psriejči neku katastrofu. Je li u pitanju Bog, Vrag ili je Jaye jednostavno luda otkrivamo kroz seriju. Njeni roditelji Darrin i Karen misle da jednostavno ima problema i ponekad ju guše svojom ljubavi. Stroga no odana sestra Sharon ima svojih lezbijskih ljubavnih problema i jednostavno ne brine o sestrinim problemima iako brine o sestri. Jedino joj možda vjeruje brat Aaron, ateist koji radi na svojoj diplomi iz komparativne religije. Jaye često visi u baru gdje joj radi najbolja prijateljica Mahandra i odnedavno Eric, love interest koji je na Niagarinim slapovima ostao zbog slomljenog srca i sa prstenom na ruci.

Serija je najprije komedija, pa romansa, pa misterija, ali ne zbog zločina nego zbog kriptičnih poruka koje životinje poručuju. Kraj jedine sezone je smislen i ne završava se cliffhangerom. Međutim postojali su planovi za daljnje sezone. U drugoj sezoni je psihijatar trebao snimati seanse sa Jaye i napisati knjigu a u trećoj sezoni joj je i trebala biti postavljena navodna dijagnoza. Negdje je bila planirana i neplanirana trudnoća sestre Sharon. I tako čovjek radi planove a onaj odozgora se nasmije. A mi dolje se i dalje pitamo kada će Amerika razviti ukus.

S obzirom da je nemoguće naći nekakav promo materijal ili trailer ostavljam vam ovdje uvodnu špicu. Radi s onim što imaš, eh?



Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 03.08.2010. u 14:00 sati.