Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Okrugli stol i seminar – perspektive Zagreba

Isčlanio sam se iz Zelene liste kako bih se osjećao manje vezan uz politiku i stranke no to ne znači da i dalje ne simpatiziram ljevicu i zelene naspram "elite". Pogotovo kako su ove 2 opcije u Hrvatskoj toliko marginalne da nijednom nisu bile u parlamentu važno je da se više surađuje a manje rječka oko nekakvih nebitnoća.

Nevezano uz ovo izvješće ubacio bih mišljenje da je čisto gubljenje energije na rasprave o tome TKO uzrokuje klimatske promjene, čovjek ili prirodan proces, optuživanja, kazne, harači.. dok se vi međusobno prepirete oko toga ili bilo čega drugoga ode sve u 3 PM. Bitna je samo osobna odgovornost i edukacija o tome kako bolje poštivati svoju Majku Zemlju. Pa tko ima oči i uši nek vidi i čuje.

Prenosim ovo izvješće jer se povezalo više istomišljenika u zajedničkim naporima. Stvarno je debilno postalo slušati nekakve nebitne konflikte između npr. ZA i ZL ili sličnih. Kad se male ruke slože sve se može smijeh

Okrugli stol i seminar – perspektive Zagreba

Protekli vikend, od 02.-04.07.2010. u velikoj dvorani Hotela Palace u Zagrebu, Zelena lista je u suradnji s Green East-West Dialogue-om organizirala okrugli stol pod nazivom "Perspektive Zagreba", a zatim i dvodnevni seminar na istu temu namjenjen članovima Zagrebačke podružnice Zelene liste.
Kao gosti okruglog stola i izlagači, sudjelovali su: prof.dr.sc. Josip Kregar, dr.sc. Saša Poljanec Borić s instituta Ivo Pilar i Tomislav Tomašević, aktualni predsjenik Zelene akcije. U svojstvu domaćina uvodno izlaganje imala je supredsjednica Zelene liste Vlasta Toth, a završnu je riječ dao Anne de Boer od strane Europskih zelenih.

Okrugli stol nije bio otvoren za javnost već mu je namjera bila ostvarivanje suradnje s različitim osobama iz društvenog života Zagreba koji su se u zadnjih godinu dana profilirali na istoj idejnoj liniji obrane javnog dobra i interesa u Gradu Zagrebu. Željeli smo čuti mišljenja i iskustva osoba koje su u raznim područjima javnog djelovanja aktivno sudjelovale u relevantnim zagrebačkim zbivanjima, što je posebno zanimalo naše vijećnike. Okruglom stolu prisustvovala su i tri predstavnika sindikata na čelu s Mariom Ivekovićem te predstavnici udruga Veseli Vegani i Eko-2000.

Izlaganja svih uvodničara bila su izuzetno zanimljiva i sadržajna te su, na opće zadovoljstvo sudionika, potrajala duže od planiranog vremena. U njima se još jednom potvrdila i dokazala istovjetnost pogleda na sadašnje krizno stanje u Zagrebu.

Kasnije, u neformalnom razgovoru uz piće, druženje s gostima potrajalo je puna dva sata.

Svi sudionici okruglog stola na odlasku su izrazili zadovoljstvo što je Zelena lista pokrenula inicijativu u smislu okupljanja "istomišljenika", te nadu da će se takva ili slična suradnja produbiti, ojačati i u svakom slučaju nastaviti.

Subotu i nedjelju članice i članovi Zelene liste proveli su radno. Pod vodstvom Anne de Boera, primjenom raznih metoda, analizirali su trenutnu situaciju u Zagrebu te ulogu i poziciju Zelene liste u slučaju prijevremenih izbora.

Post je objavljen 11.07.2010. u 16:34 sati.