Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

EXIT '10 - The Exploited

Rat je počeo bez suzavca



Srbija je posle 25 godina dočekala da ponovo vidi i čuje heroje drugog talasa punka, predvođene legendarnim Wattiijem Buchamom.

Očekivano, prostor ispred Explosive stagea je pre ponoći bio dobro popunjen, refreni poput "Beat the bustards" i "I hate cup cars" su se horski pevali, Fuck the USA je izazvala opšte oduševljenje, bilo je par ozbiljnih šutki u prvim redovima (mada manje nego što se očekivalo), a čaše sa pivom su sporadično letele unaokolo.

Wattie Buchana je, hvala na pitanju, dobro – ostao je isti onaj neiskvareni ortak iz kraja, sa kajlom oko vrata i crvenom čirokanom kog život nije mazio, sa kojim možete da bacite kamenje na sistem i popričate o ’muškim’ stvarima (Porn Sluts).

Bend je tokom više od sat vremena nastupa neumorno isporučivao kombinaciju punka i thrash metala, u kojoj su se preplitala bubnjarska zakucavanja Wullija Buchana i solaže Matta McGuirea.

Pored Fuck the USA, najbolje reakcije kod publike su izazvale UK ’82 i I Believe in Anarchy, a za bis su ostavljene Sex and Violence (koju je bend najpre izveo uz podršku nekoliko srećnika koji su se poneli na binu, da bi zatim usledila druga verzija, sa Wattiejem), i neizostavna Punk’s Not Dead.

N. Marić

FOTO: Dr.



Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 11.07.2010. u 14:55 sati.