Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

404. Velikogorički vikend-go-turnir

1. Ljetni velikogorički turnir (10. 07. 2010.)

Ljeto je po svim pokazateljima. I pored toga nastojimo održavati tradiciju igranja naših vikend-go-turnira. To nastojanje slijedimo već punih 10 godina. Velik broj mladih je na ljetovanjima. Po ovoj vrućini mnogi traže rashladu i na jezerima u okolini ili u nekom hladu. I pored svega ima onih koji vole ovu igru go toliko, da dolaze na turnire i u tim uvjetima.
Okupilo nas se petoro. U kratak posjet su nam došli još četvorica, ali tek da nas vide i pozdrave i odu tamo kamo su naumili. Filipa i njegovog lap-topa nije bilo. Otišao nam Filip put Engleske. Turnir smo vodili ručno upisujući rezultate u nama popularnu ‘bibliju’.
Bilo nas je taman za jedan lijep mali turnir od pet kola u kojem bi svi igrali međusobno. Partije su bile handicap -2 kamenčića, a vrijeme po igraču 30 minuta uz byoyomi od 15 sekundi za pootez.
Mjesto igre je ‘Uspon’ u Slatinskoga 4.
Startali smo u 10 :30, a završili oko 14:00.
Pogledajmo konačnu tablicu sa svim postignutim rezultatima.

Mj. Natjecatelj       Kat GraS   1   2   3   4   5  Bo SDS
1. Meštrović Stjepan 4k VGo 5+ 4+free 3+ 2+ 5 14
2. Smud Mladen 1d VGo free 3+ 4+ 5+ 1- 4 9
3. Crnković Vlatko 15k VGo 4+ 2- 5+ 1-free 3 5
4. Meštrović Narko 16k VGo 3- 1- 2-free 5+ 2 2
5. Taušan Mato 7k Zag 1-free 3- 2- 4- 1 0
Nakon nekoliko mjeseci odsustva zbog bolesti vratio nam se Mato. Odsustvo i bolest su ostavili traga, pa Mato nije uspio polučiti bolji rezultat. Sa po šest prednosnih lamenčića su ga iznenadili Vlatko i Marko. Dugo bez igre i odmah davati 6 fore. Bilo je to za ovaj puta previše. Biti će bolje kada se Mato malo povrati i osnaži.
Marko, kao prijatelj iz razreda, uveo je Vlatka svojevremeno u go. U međuvremenu je Marko pauzirao i povratkom vidio da ga je Vlatko malo pretekao. Sada su oni konkurenti u zanimljivom nadmetanju. Za sada je Vlatko nešto jači.
Rasporedili smo kola tako da je za kraj ostala partija koja odlučuje o vrhu između Stjepana i Mladena. Stjepan je u velikom napredovanju. Izboljšava kyu, a poslijednji takav slučaj je bio prošli
vikend na 1. Velika Gorica
Openu.
Pored toga igra puno na internetu uz zapažene rezultate. Kaže da je tijekom protekloga tjedna odigrao na internetu 60 partija. I danas je, prije dolaska ovamo, odigrao dvije. Reklo bi se da je Stjepan nabrijan. U partiju protiv njega uletio je Mladen dajući mu dva prednosna kamenčića. Pobjedio je Stjepan predajom i stekao se dojam da prednosni kamenčići nisu bili ni potrebni, jer vidjelo se tko je dominirao i završio partiju efektnom kombinacijom trikom, obarajući ogromne grupe Mladenu. Stjepan i dalje napreduje u kvaliteti igre. Izgleda da je to njegova čvrsta odluka. Neki ga zovu ‘Števa Grozni’!
Odigrali smo još jedan naš vikend-turnir. Bilo nas je malo, ali lijepo smo igrali, a bilo je i motivacije.
Pred nama je slijedeći vikend odlazak na međunarodni turnir u Klagenfurt (Celovec) u Austriji. Idemo putem jače konkurencije brusiti formu. To je ono što mladima igračima sa ovih prostora izrazito treba. Potvrdili su odlazak Matej, Robi i Nikola, a očekuje se potvrda Lovre i Stjepana. Kao pričuva čeka Mato. Voditelj puta i igrač je Mladen, te organizator i igrač Ratimir.
Uslijed odlaska u Austriju slijedeće subote neće biti vikend-turnira u Velikoj Gorici.
U pripremi je završnica Hrvatske go-lige i Prvenstvo Hrvatske za teenejdžere. Još su u tijeku dogovori o terminu.
bl. Muraden

Post je objavljen 11.07.2010. u 12:42 sati.