Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Tako piše Lesar!



Odlučih nedjeljom, kao pravi ateist, ne pisati vlastiti post! Da moji cijenjeni čitatelji sretan ipak ne bi ostali prikraćeni mojeg mudroslova, odlučih povremeno nedjeljom objavljivati pod gornjim naslovom neke naglaske iz postova Dragutina Lesara koji mi ZA SADA izgleda kao političar koji bi EVENTUALNO mogao promijeniti moju percepciju o njima. Naglašavam da od njega ni od Hrvatskih laburista – Stranke rada za ovo ne primam niti ću primati bilo kakvu naknadu. U slučaju ponude s gnušanjem ću je odbiti!nono

Naravno, da baš ne bi sve bilo jednako onom što piše Lesar, ja ću pridodati male komentare ili pak naglasiti pojedine riječi. To onako više kao hoby posao tijekom neradnog dana.

Pa evo što spomenuti zastupnik između ostalog piše u postu pod naslovom „Luda srijeda“:

Nakon toga guverner HNB-a Rohatinski u Saboru je rekao da je deficit konsolidirane države 21 milijarda kuna, ako se dodaju ranije preuzete obaveze u državnoj blagajni nedostaje 47 milijardi kuna, da će ove godine BDP biti -1.5% a porezni prihodi manji za 4%. Ovako više neće ići! Ali u sabornici nije bilo ni gospođe Kosor ni ministra Šukera.

Normalno: Kosorica je pripremala novu krumpir salatu (Lesar se boji da će je previše zakiseliti) a g. Šuker se sprema na put u Ameriku po novi kredit.

Nakon Rohatinskog zvali su nas da izglasamo povjerenje novom ministru pravosuđa, gospodinu Bošnjakoviću. Iako je u dvorani bio kvorum, odgodili su glasovanje. Nisu imali 77 glasova ZA. A u dvorani su bili i Jambo i Čehok, što je rijetka pojava.

Opet će nam pravo krojiti Bošnjaci! I pri tome koristiti Bosnu kao azil za naše osuđene kriminalce! A misterij Čehok je razjašnjen jučer navečer u Dnevniku kada je javljeno da je jedini bio protiv izlaska HSLS iz koalicije, pa je za pretpostaviti da će preći u HDZ. Jer vlast je slast!

I ponovno u 16 sati konačno glasovanje. Bošnjaković dobio 80 glasova! Računajući i četiri glasa zastupnika HNS-a. Bez njih ne bi imali ministra pravosuđa jer je Šimonović već bio razriješen.

Naravno da je pravo svakog zastupnika da glasa po vlastitoj savjesti (vidi, vidi to je nešto novo, do sada neviđeno u našem Kokošinjcu) ali ne razumijem dvije stvari.
Prvo, HNS je samo dva dana prije toga tražio ostavku Vlade i prijevremene izbore. Dva dana poslije daje 4 odlučujuća glasa za novog ministra! Jesu li za prijevremene izbore ili ne?
Drugo, pozivajući se na 813.000 potpisa za referendum o izmjenama ZOR-a ustvrdili su da ova vlada nema legitimitet. A javno su bili protiv referenduma i podržavali izmjene ZOR-a obrazlažući to potrebom fleksibilizacije (čitaj: lakšeg otpuštanja radnika) tržišta rada.

Onda čuh da je Hloverka Novak Sržić imenovana za direktoricu programa HTV-a ! I to od strane onih koji su je prije par mjeseci smijenili s uredničkog mjesta informativnog programa. Oštro su krenuli, skinuli rukavice i demonstrirali svoju moć. Sada samo za urednika informativnog programa treba dovesti Đuretka iz „Vjesnika“. I mogu mirno na izbore.


Tu nema kaj za dodati. Možda samo: kratica HNS (Hloverka Novak Srzić) slična je HNS (Hrvatska Narodna Stranka) a oboje bi se moglo zvati – HK (hrvatski kameleoni).

Kao da sve to zajedno nije bilo dovoljno, oglasila se i predsjednica Ustavnog suda, gospođa Omejec koja je naciji objasnila da se referendum o ZOR-u može održati i po novom ali i po starom Ustavu Samo se Sabor mora odlučiti što hoće. Da ne bude zabune, gospođa Omejec je u pravu. Ustav je promijenjen ali nije donijet ustavni zakon o provođenju ustavnih promjena. Što vladajućima omogućava da sami odluče po kojim pravnim pravilima će održati referendum. A suglasnost na to da se donošenje ustavnog zakona odgodi na 6 mjeseci dali su im i oporbeni lideri!

Pa onda netko, to jest ja, kaže da je samo naš Pravopis neodređen: može neću, a može i ne ću!

I onda Nijemci izgube od Španjolaca! Ludilo!



Post je objavljen 11.07.2010. u 00:07 sati.