Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

U Domu HDZ BiH u Mostaru potpisan sporazum o strateškom partnerstvu HDZ BiH i HSP dr. Ante Starčević – Pravaši 21 stoljeća



U Domu HDZ BiH u Mostaru je u petak, 9. srpnja 2010. godine, potpisan sporazum o strateškom partnerstvu HDZ BiH i HSP dr. Ante Starčević – Pravaši 21 stoljeća. Sporazum su potpisali predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HSP dr. Ante Starčević – Pravaši 21 stoljeća Zoran Bošnjak.

Potpisivanju su nazočili i dopredsjednica HDZ BiH i kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto te predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka (HPB) Željko Koroman čija će se stranka u predstojećem razdoblju do Općih izbora ujediniti sa strankom - HSP dr. Ante Starčević – Pravaši 21 stoljeća.

Političke stranke, potpisnice ovog Sporazuma, polazeći od odrednica sadržanih u svojim političkim programima, utvrđuju kako temeljem tih vrijednosti i načela, imaju obostrani interes zaključiti Sporazum o strateškom partnerstvu na svim razinama, i osigurati punu koordinaciju u procesu ustavnih promjena, međusobnu predizbornu i poslijeizbornu suradnju. Ovaj Sporazum temelji se na načelima jednakopravnosti, partnerstva i preuzimanju odgovornosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, a u skladu s voljom birača te odgovornostima, obvezama i pravima koja proizlaze iz rezultata izbora. Polazeći od vrlo sličnih programskih opredjeljenja, stranke potpisnice Sporazuma suglasne su da će potpuno koordinirano sudjelovati u procesu ustavnih promjena, te da će usuglašavati svoje stavove po svim važnim pitanjima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. U procesu ustavnih promjena strane će u svom političkom djelovanju na načelima pune usuglašenosti i koordinacije nastojati da se kroz Ustavne promjene dođe do pravednijeg i funkcionalnijeg uređenja Bosne i Hercegovine na načelima Kreševske deklaracije, prema kome ni jedan od konstitutivnih naroda neće biti privilegiran ni diskriminiran. U razdoblju do Općih Izbora 2010. godine i u predizbornoj kampanji za iste, strane se obvezuju na punu suradnju, međusobnu suzdržanost u javnom djelovanju i nastupima, kao i da neće predstavljati konkurentnost jednih prema drugima, te da će pružati punu potporu u međusobnom radu i djelovanju.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

Post je objavljen 10.07.2010. u 01:24 sati.