Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

Uskoro 6. Festival uličnih čarobnjaka

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ je međunarodni ulični festival profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan institucionalnih kazališnih kuća i cirkusa te djeluju i žive od uličnog izvođenja. Festival će prikazati suvremene pristupe uličnom kazalištu oslanjajući se na svjetski trend koji kombinira ples, glazbu i žongliranje, ali i zahtjevnije vještine poput hodanja po žici i konopu, rad s trapezom i svilom te razne akrobacije.
Ovogodišnji, 6. FUČ održat će se od 9. do 11. srpnja u Puli i Šišanu.
Glavni program odvijat će se na Forumu, Portarati i na Trgu sv. Tome u večernjim satima. Među izvođačima se ističu grupe IBONOBI, koja izvodi točke na štapu visokom oko 4 metra i PICCOLO CIRCO VOLANTE, talijanski duo koji izvodi akrobacije na špagi.
Sve tri festivalske večeri završit će plesom s vatrom i pirotehnikom.
Fučkalica – posebni program za djecu pretvorit će u subotu, 10. srpnja Park Grada Graza u dječje carstvo i igralište, gdje će se održati dvije radionice za djecu i kojima će se izrađivati marionete. U Parku će biti postavljena i izložba dječjih radova vrtića Dobrilići, na temu „Cirkus: što je to“, a djeca koja se zateknu u parku cijeli će dan imati prilike sudjelovati u stvaranju izložbe Moj park – Moja Fučkalica. Održat će se i tri predstave za djecu, od kojih se izdvaja ona Lutkarskog kazališta Šid, Čarobnjak iz Oza, koja radnju priča isključivo neverbalnom komunikacijom i lutkama.
FUČ – Dobar susjed održat će se 11. srpnja u Šišanu. Izvođači FUČ – a izvest će svoje predstave za mještane i goste Šišana, koji je ujedno i domaćin festivalskog kampa.

Program Festivala je besplatan.

Martina Rojnić


Post je objavljen 08.07.2010. u 09:05 sati.