Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Cat's Eye (1985)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Što je zajedničko zalutaloj mački i radikalnom prestanku pušenja, staklenoj stijeni nebodera i zlom vilenjaku? Cat's Eye je film koji će vam kroz tri kratke priče prikazati povezanost...



Još jedan od Kingovih pričica donosi nam ovaj film od sat i pol trajanja. Svaka priča traje oko pola sata manje više i upotpunjene su dosta viđenim facama i općenitom Kingovom humorističnom bolešću. Žanr ovog horrora nosi i podžanr komedije, tako da u filmu ima dosta bolesnih scena koje na kraju ispadne toliko smješne da ne znaš bi li se grozio ili bi se samo smijao kako je tako nešto izašlo iz Stephena. Počnimo najbolje od prve priče:

1. Quitters, Inc.

Beskućna mačka je pokupljena od strane njujorškog ''doktora' koji koristi eksperimentalne metode kako bi natjerao ljude da prestanu pušiti. Njegov posljednji klijent bio je Morrison, koji će s pogreškom naučiti da se ne smije igrati sa organizacijom jer će osjetiti strašne posljedice ako pokuša zapaliti...
Jedna od edukativnih Kingovih pričica. Iako nije bolja od ostale dvije, u ovih pola sata gledatelj uspijeva vidjeti sve što se treba vidjeti i o čemu epizoda govori. Glumci su na mjestu, profesionalizma ne manjka, iako mačka ne sudjeluje previše u priči i dalje se pojavljuje...ova epizoda je na humorističan način ispala jako brutalna i uznemirujuća. Jako dobra epizoda.



2. The Ledge

U drugoj priči mačku pokupi Cressner, milijunaš iz Atlantic Citya koji je natjerao profesionalnog tenisača Norrisa da hoda po rubu njegovog nebodera jer je on taj koji je ljubovao sa Cressnerovom ženom. Priča započinje dosta nepregledno, kasnije se malo pojašnjava i zadnju polovicu filma prerasta u pravu Kingovu humorističnu psihodeliju...ova epizoda me upravo podsjeća na ono što King pokušava napraviti sa svojim gledateljima, a to je da se totalno unesemo u glavni lik cijele priče, bio on negativan ili pozitivan i da si atmosferu kakva je u filmu napravimo i mi oko sebe. Isto jako dobra epizoda, napeta, akrofobična i klaustrofobična. Jako dobar završetak.

3. The General

Mačka dolazi u Sjevernu Kaliforniju gdje je udomljena od djevojčice Amande koja se panično boji svojih snova. Uz pomoć mačke otkrit će da je njen san istinit i da se mora suprotstaviti malenom vilenjaku koji živi u zidu njene sobe...Iako mi ova epizoda za kraj i nije baš sjela, mogu reći da stvarno nije loša, kao ni jedna od prijašnjih. Efekti u ovom dijelu su za ono doba stvarno zanimljivi, makar mislim da se i nije toliko davalo truda oko efekata već oko realizacije vilenjakovih postupaka, koji su stvarno zanimljivi. Isto tako, borba između mačke i ružnog vilenjaka je nešto što se ne vidi u svakom filmu, tako da zbog tog obavezno pogledajte :), isto dobra epizoda.



Na kraju krajeva mogu samo reći da me je King sa svojim pričama još jednom jako ugodno iznenadio i da mi ni trunke nije žao što sam pogledao ovu malu kolekciju pričica. Cat's Eye je stvarno dobar horror koji nikog od vas neće ostaviti ravnodušnim. Prva priča: 4, druga priča: 4, treća priča: 3. Vrlo dobro i zabavno.

Post je objavljen 07.07.2010. u 12:49 sati.